Vítr se může obrátit: rozhovor s ředitelem britské Free Speech Union
RSS

Vítr se může obrátit: rozhovor s ředitelem britské Free Speech Union


S Toby Youngem, zakladatelem a ředitelem  The Free Speech Union jsem si poprvé povídal před více než rokem. O tom, jak jejich organizace brání svobodu projevu ve Velké Británii, čím se zabýváme u nás v SOSP, jaké cenzurní snahy probíhají v Evropě a USA a jak se tomu společně postavit. Od té doby často sdílíme jejich novinky na našich kanálech sociálních sítí a vyměňujeme si informace. Osobně jsem Tobyho poprvé potkal nedávno v Londýně na konferenci National Conservatism, kde se téma svobody slova probíralo hned v několika vystoupeních, a kde se stánek Free Speech Union těšil nemalé pozornosti.



S vedením našich britských partnerů jsme si domluvili online rozhovor před třemi týdny. Mezitím se dokončil překlad a tak vám můžeme nabídnout záznam (36 min) s českými titulky. V Tobyho odpovědích najdete docela podrobný obrázek současné situace se svobodou slova v Británii a předpověď, co můžeme čekat v celé Evropě. Jak se postupující cenzuře bránit? Jak se z britských zkušeností nejlépe poučit a získat liberály opět na stranu svobody projevu?



Brzy se můžete těšit na návštěvu Tobyho Younga v České republice. Naši příznivci ho tak budou moci potkat naživo a v kuloárech se zeptat přímo na to, co se nyní děje v Británii a jak se formuje globální iniciativa proti cenzurně průmyslovému komplexu, který začíná zapouštět kořeny i u nás. Budeme její součástí.





The post Vítr se může obrátit: rozhovor s ředitelem britské Free Speech Union first appeared on Společnost pro obranu svobody projevu .


Nejčtenější za týden