Už jsme zase tam, kde jsme byli
RSS

Už jsme zase tam, kde jsme byli



JINDŘICH RAJCHL
Naše politická reprezentace v čele s komunistickým rozvědčíkem a předsedou ZO KSČ na pietním aktu k výročí popravy Milady Horákové rozohňovala nad tím, že totalitní praktiky minulého režimu se vyznačovaly i tím, že lidé kvůli projevu svého svobodného názoru často přicházeli o práci a nebylo jim umožněno dál rozvíjet svou profesní kariéru.

Tato slova padla den poté, co akademický senát VŠE doporučil rektorovi odvolání docenta Ševčíka za jeho účast na protivládní demonstraci a bolševický cenzor Dolejší navrhl zničit celou Ševčikovu fakultu coby sémě imperialistických živlů podvracejících jednotu našeho pracujícího lidu svými protistátními názory.
Dokonalý Absurdistán.
Už jsme zase tam, kde jsme byli.
Na Hradě bolševik, stát řídí politbyro nekňubů, kterým se směje celá země, připravují se podmínky pro pozvání bratrského vojska, ze škol se vyhazují učitelé za protistátní postoje a naši ekonomiku plánují soudruzi sedící několik set kilometrů od našich hranic. Jen RVHP jelo na pětiletky, zatímco bruselští neomarxisté to vzali z gruntu a jedou už na třicetiletky.
Je mi smutno z toho, že jsme tohle dopustili.
Nicméně tuhle zem mám hluboko ve svém srdci, že udělám vše, co je v mých silách, abych společně s vámi dosáhl nápravy současného tristního stavu.
Moc bych si přál, abychom opět mohli být právem hrdí na náš stát a aby se nám tu žilo svobodněji a šťastněji než doposud.
Naši lidé a naše zem si to prostě zaslouží.
 
FB

The post Už jsme zase tam, kde jsme byli first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden