EU varuje před možnými „nezamýšlenými důsledky“ geoinženýrství
RSS

EU varuje před možnými „nezamýšlenými důsledky“ geoinženýrství


Stále více klimatických alarmistů, kteří věří „vědě o globálním oteplování“, předkládá myšlenku rozsáhlých zásahů, jako je solární technika, která by zvrátila „změnu klimatu“. (Foto: Flickr)









Jsou přesvědčeni, že jedinou příčinou zvyšování teploty na Zemi je lidská činnost, a tvrdí, že k zastavení ničení planety je okamžitě zapotřebí rozsáhlých zásahů. Někteří dokonce vyzývají k tomu, aby letadla rozprašovala do atmosféry chemikálie, které by odklonily sluneční paprsky, což by byla poslední naděje na přežití světa.




SAE úspěšně otestovaly technologii umělého deště při teplotě 50 °C

Ale ne tak rychle. Zpráva, kterou ve čtvrtek zveřejnila Evropská komise, nastínila možná rizika a „nezamýšlené důsledky“ manipulace s planetárními systémy v boji proti globálnímu oteplování.



Komise varovala:




Lidé na Twitteru sdílejí video o chemtrails. Mají otázku na Elona Muska

V souvislosti se zrychlujícím se globálním oteplováním přitahují stále větší pozornost záměrné rozsáhlé zásahy do přirozených systémů Země (označované jako „geoinženýrství“ ), jako je například modifikace slunečního záření. Rizika, dopady a nezamýšlené důsledky, které tyto technologie představují, jsou však nedostatečně pochopeny a potřebná pravidla, postupy a instituce nebyly vytvořeny.



K některým z těchto rizik patří:




Americký HAARP vypálil puls na asteroid. Už to není konspirace

Tyto technologie přinášejí nová rizika pro lidi a ekosystémy a zároveň mohou zvýšit nerovnováhu moci mezi národy, vyvolat konflikty a vyvolat nesčetné etické, právní, správní a politické otázky.



Vědci z Harvardovy univerzity mezitím vyzvali k „rozprašování drobných částic zvaných sulfátové aerosoly do atmosféry, které by odrážely sluneční světlo“ . A MIT nedávno napsal: „Geoinženýrství by mohlo být naší poslední a jedinou možností.“




Špičkový geofyzik a vládní lékař obviňují globální geoinženýrský program z úmyslného zhroucení zemské biosféry

V rozhovoru s novináři tento týden šéf klimatické politiky Evropské unie Frans Timmermans řekl: „ Nikdo by neměl provádět experimenty s naší společnou planetou sám“ a „mělo by se o tom diskutovat na správném fóru, na nejvyšší mezinárodní úrovni“.



Evropští vedoucí představitelé se obávají, že by se geoinženýrské experimenty mohly v případě nekontrolovaného postupu strašlivě zvrtnout. Je třeba lépe pochopit rizika manipulace se zemským klimatem a stanovit potřebná pravidla a postupy.



Zdroj: eeas.europa.eu




Dešťová voda se stala problémem: obsahuje nebezpečné chemikálie! V žádném případě ji nepijte

Článek EU varuje před možnými „nezamýšlenými důsledky“ geoinženýrství se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden