Nejvyšší úřednice Bidenovy administrativy přiznala, že lhala Kongresu
RSS

Nejvyšší úřednice Bidenovy administrativy přiznala, že lhala Kongresu


Vysoká úřednice administrativy prezidenta Joea Bidena se přiznala, že lhala Kongresu, když tvrdila, že nevlastní jednotlivé akcie. (Foto: Wikimedia)









Ministryně energetiky Jennifer Graholmová, jmenovaná Bidenem, řekla 20. dubna senátnímu výboru pro energetiku a přírodní zdroje, že nevlastní jednotlivé akcie, ale že vlastní podílové fondy.



Granholmová 9. června v dopise senátorovi Joe Manchinovi (D-W. Va.) uvedla, že během vystoupení na Kapitolu nemluvila pravdu.




Biden náhle ukončil rozhovor a odešel z přímého přenosu

„Omylem jsem výboru řekla, že nevlastním žádné individuální akcie, zatímco jsem měla říci, že nevlastním žádné protichůdné akcie,“ napsala Granholmová v dopise, který získal a posoudil list The Epoch Times.



Granholmová uvedla, že se v rámci potvrzení do funkce ministryně energetiky zbavila majetku, který by mohl být v rozporu s jejími povinnostmi, ale že si ponechala akcie, které podle rozhodnutí vládních etických úředníků s těmito povinnostmi v rozporu nejsou.



Od té doby tyto akcie prodala.




Prodal jsem mnoho státních tajemství, vtipkoval Biden

„Aby mé finanční podíly byly v souladu s mým svědectvím, zbavila jsem se 18. května 2023 svých zbývajících akcií, které se skládaly z akcií šesti společností, přestože tato aktiva byla považována za nekonfliktní,“ uvedla Granholmová.



Granholmová tyto společnosti neidentifikovala. Uvedla, že budou identifikovány v její výroční zprávě o zveřejňování informací, která by měla být k dispozici v polovině června.



Ministerstvo energetiky ani Manchin, předseda energetického výboru, na žádosti o komentář nereagovali.




Hunter Biden si na daních nechal proplatit šlapky a sexuální klub

„ Ministryně Granholmová výboru lhala o akciových podílech své rodiny,“ uvedl v e-mailovém prohlášení pro The Epoch Times senátor John Barrasso (R-Wyo.), hlavní republikán ve výboru.



„ Stalo se tak poté, co nedodržela základní pravidla etiky a zveřejňování informací. Jedná se o znepokojivý vzorec. Je to nepřijatelné,“ dodal.



Granholmová porušila pravidla pro zveřejňování informací o akciích tím, že uvedla prodej akcií v roce 2022 o několik měsíců později, než bylo požadováno, což již dříve přiznala Senátu. Porušila také Hatch Act, když při oficiálním vystoupení podpořila demokraty.




Biden: Putin „válku v Iráku jasně prohrává“

Podle videozáznamu ze slyšení se zdálo, že Granholmová nebyla pod přísahou, když v dubnu před komisí učinila nepravdivé prohlášení. Většina svědků vypovídajících před Senátem není pod přísahou.



Jeden z federálních zákonů zakazuje činit pod přísahou nepravdivá prohlášení, o nichž nejsou přesvědčeni, že jsou pravdivá.



Jiný zákon zakazuje „vědomě a úmyslně“ učinit nepravdivé prohlášení „v jakékoli záležitosti spadající do pravomoci výkonné, zákonodárné nebo soudní moci vlády Spojených států“. Za porušení obou těchto ustanovení může být osoba odsouzena až na pět let do vězení.




Něco tady nehraje. Načasováním příběhu o ponorce vs. Bidenův skandál

Ministerstvo spravedlnosti USA zřídkakdy vede řízení proti úředníkům, kteří lžou, bez ohledu na to, zda jsou pod přísahou.



Bývalý prezident Donald Trump se tento týden stal jednou ze vzácných výjimek, když byl obviněn z nepravdivých prohlášení a dalších trestných činů.



Ministerstvo ani Bílý dům na žádosti o komentář nereagovaly.



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Nejvyšší úřednice Bidenovy administrativy přiznala, že lhala Kongresu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden