Jourová chce před eurovolbami cenzuru toho, co Brusel určí jako „dezinformace“
RSS

Jourová chce před eurovolbami cenzuru toho, co Brusel určí jako „dezinformace“




SLOVANKA


Cenzura se má samozřejmě dotýkat všech občanů EU. Vrchní  bruselská cenzorka, jejíž mandát již za rok končí, se jednoduše chce postarat o to, aby lidé nevolili ty strany, které nejsou plně v souladu s globalistickou agendou, kterou EU prosazuje.





Již při posledních volbách frakce, která vyjadřuje otevřený odpor proti EU, posílila, nyní je tak třeba zabránit tomu, aby lidé – zejména s větších zemí – volili z pohledu Jourové „špatně.“

Po soustavném posilování AfD v Německu, výrazném posílení Marine le Pen ve Francii, či razantním posílení antisystémových stran v Holandsku či Rakousku, jistě zavládl v Bruselu oprávněný strach.

I když některé, z pohledu Bruselu tradičně spolehlivé země, k nimž patří i Česká republika, vyšlou do EP jako vždy převážně výsadek hluboce oddaných eurohujerů, v mnoha zemích skutečně hrozí razantní nárůst preferencí antisystémových stran.
Věra Jourová,  komisařka pro hodnoty a transparentnost a zároveň místopředsedkyně Evropské komise, plánuje směrnici, podle které je třeba  před volbami vymýtit nepříjemné, kritické informace.
Oficiálně je akce prováděna pod rouškou ochrany před údajným „ruským vměšováním“…
Dokonce i v posledních evropských volbách se ti, kdo jsou za to zodpovědní, velmi obávali, že by jejich interpretační suverenita mohla zakolísat. Bylo nařízeno, že sociální média musí označovat politickou reklamu jako takovou.
Postranním motivem je, že jakákoli kritická zmínka o EU by byla označena tímto razítkem, zatímco úředníci EU a jejich zástupní agenti tvrdí, že jsou údajně neutrální autoritou.

Tentokrát se však má útočit proti jakékoli kritické námitce proti narativu elit, jak naznačují výroky Jacoba Lolcka, mluvčího Evropského parlamentu.

Lolck například fantazíruje o údajných „továrnách na falešné zprávy“, což je důvod, proč je pravidelné sledování a rozvoj určité imunity proti falešným zprávám a odhalování cílených dezinformací stejně nezbytné jako podpora „nezávislých, kritických médií,“ jak nazývá Bruselem slušně dotovaný mainstream.
Mezi údajně falešnými „narativy“ zaměřenými na „ovlivňování voleb“ je tvrzení, že „politické a ekonomické elity kontrolují všechno“.
Jako údajné oblasti dezinformací jsou zmiňovány konflikty na Ukrajině, covid, otázka klimatu a otázky rovnosti pohlaví.
To jsou tedy oblasti, které mají být s blížícími se volbami cenzurovány.
Jakákoli kritická zmínka o světové restrukturalizaci elit pod rouškou „udržitelnosti“ by měla být vymazána, stejně jako kritika agendy LGBTQ nebo odhalování korupčních machinací během období covidu nebo informace o vedlejších účincích očkování.

Jakákoli námitka proti roli hodnot Západu v ukrajinské válce by měla být také považována za „dezinformaci“.

Jako příklad „extrémně zkreslené dezinformace“ uvádí investigativní příběh, který dokonce začal v hlavním proudu a psal o tom, že ukrajinská pšenice končí jako krmivo pro prasata ve Španělsku místo v chudých zemích.
Hlavním problémem prý není to, že by na zprávě nebylo něco pravdy, ale to, že „ruská prokremelská média“ následně tuto zprávu rozšířila. Jinými slovy, pokud by to mohlo pomoci „špatným lidem“, pravda by raději měla být umlčena.
Mimochodem, celá záležitost není nová: před několika měsíci šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell oznámil svůj záměr nasadit za tímto účelem po celém světě „úředníky pravdy“.
Úředníci Bruselské cenzorské úderky kontrolující „jedinou pravdu“ mají jednat jako páni dobra a zla, aby  především filtrovali, jaké informace se k občanům dostanou…
A co vy, uděláte eurosoudružce Jourové u voleb radost?

 
Slovanka






The post Jourová chce před eurovolbami cenzuru toho, co Brusel určí jako „dezinformace“ first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden