Francie: Prozatímní bilance muslimských nepokojů: 639 zraněných policistů, stovky uhořelých aut, budov i vyrabovaných obchodů
RSS

Francie: Prozatímní bilance muslimských nepokojů: 639 zraněných policistů, stovky uhořelých aut, budov i vyrabovaných obchodů


Za pouhých 6 dní nepokojů bylo zraněno 639 policistů, došlo k napadení či oloupení mnoha kolemjdoucích a vyrabování všech obchodů, které nebyly dostatečně zajištěny.
Celkem došlo k 719 zatčením, nicméně již se objevují zprávy, že mnoho zatčených bylo záhy propuštěno.
Jen pro srovnání: V roce 2005, kdy došlo k podobným nepokojům, bylo během tří týdnů zraněno „pouze“ 224 policistů. Tedy 639 zraněných za 6 dnů jen ukazuje, jak násilné jsou nepokoje tentokrát.
Jednoduše, současná situace zatím nenachází srovnání.
V předchozích článcích jste mohli vidět spoustu videí, nyní přináším několik příběhů lidí, kteří se stali obětí běsnících muslimů a ultralevicových extremistů.
Tentokrát se do značné míry zaměřily běsnící davy také na vše, co muslimům na území, které hodlají ovládnout, vadí.
V Marseille byl ve jménu Alláha vypleněn evangelický kostel. Na stěnách byly objeveny nápisy „posledním prorokem je Mohamed“.
Kostel byl totálně zdemolován, kněz a věřící byli šokováni, když našli zdevastovaný nábytek, rozbitá okna i dveře a zničené obložení.
V  Saint-Étienne pro změnu brutálně zbili do bezvědomí 80letého kněze.

Otec Francis Palle, 80 let a člen kongregace svatého Vincence z Pauly v Saint-Étienne, byl brutálně napaden výtržníky. Události se odehrály v pátek 30. června a otec Palle zůstal vážně zraněn a v bezvědomí.
Podle očitých svědků skupina výtržníků náhle napadla otce Palleho, obklíčila ho a zaměřila se na něj bez zjevného důvodu. Udeřili ho extrémní silou a tvrdě ho srazili k zemi.
Ještě horší bylo, že tito jedinci pokračovali v bití, když už byl na zemi, a zanechali kněze v kritickém stavu.
Kromě tohoto brutálního útoku se útočníci dopustili také krádeže tím, že vzali otci Pallemu mobilní telefon a peněženku.
Dalším brutálním činem bylo napadení starosty a jeho rodiny.
Výtržníci vrazili hořícím autem do domu starosty města nedaleko Paříže a zranili jeho ženu a dítě, což označil za pokus o atentát.
K útoku na dům Vincenta Jeanbruna v neděli brzy ráno na pařížském předměstí L’Hay-les-Roses došlo poté, co bylo ve Francii zatčeno 719 lidí po rozsáhlých nepokojích.
Starosta Vincent Jeanbrun napsal na Twitteru, že demonstranti vrazili autem do jeho domu předtím, než založili oheň, zatímco jeho rodina spala. Po útoku slíbil, že neustoupí a řekl, že jeho odhodlání chránit a sloužit republice je větší než kdy jindy.
Byla to pátá noc nepokojů od smrti Nahela Merzouka, 17, který byl zastřelen policií.
Merzoukova úterní smrt vyvolala hněv zejména muslimů po celé zemi.
Pan Jeanbrun řekl, že jeho žena a jedno z jeho dětí byly zraněny při nájezdu, který považoval za pokus o vraždu.
Řekl: „Včera v noci bylo dosaženo milníku v hrůze a hanbě. Můj dům byl napaden a moje rodina se stala obětí pokusu o atentát.
„V 1:30 ráno, když jsem byl na radnici, stejně jako poslední tři noci, jednotlivci najeli hořícím autem do mého domu,  aby zapálili můj dům, ve kterém spala moje žena a mé dvě malé děti.“
Video: Odtahový vůz odstraňuje auto, které výtržníci hořící nasměrovali do domu starosty:

Une dépanneuse vient de retirer la voiture bélier. Celle du maire de L'Haÿ-les-Roses a pris feu par propagation durant l’attaque. pic.twitter.com/ozTwFUkFnI
— Clément Lanot (@ClementLanot) July 2, 2023


Mnoho majitelů obchodů je nešťastných z toho, co po šíleném rabování z jejich provozoven zůstalo.
Majitel trafiky vzteky propukl v pláč beznaděje, když uviděl svůj obchod v Marseille vyrabovaný:

V Saint-Fons hořel pětipatrový obytný dům. Celkem bylo do bezpečí dopraveno 20 lidí. 18 lidí bylo hospitalizováno.
Kolem 2:15 v noci na dnešek byla napadena vězeňská stráž v Nanterre v domě, kde žijí rodiny vězeňských dozorců. Zaútočili na obytné domy  ohňostroji, pyrotechnikou a dlažebními kostkami (viz obrázek níže).

V Paříži byli postřeleni dva policisté, vzhledem k tomu, že měli neprůstřelné vesty, jsou zranění jen lehká.
Násilí se tentokrát přelilo i do švýcarského Lausanne.
Více než sto mladých lidí se shromáždilo v sobotu večer v centru Lausanne, aby zopakovali nepokoje ve Francii a  drancovali podniky, uvedla městská policie v Lausanne. Sedm lidí bylo zatčeno.
Několik výloh bylo rozbito, zejména ve čtvrti Flon a rue de Genève, uvedla policie v prohlášení vydaném v noci ze soboty na neděli. Vchodové dveře byly rozbité.
A nakonec se opět vrátíme do Francie a srovnáme si, jak vypadá sbírka pro rodinu zastřeleného Nahela a druhá sbírka, ve které se vybírají peníze pro rodinu policisty, který mladíka zastřelil.

na policistu a jeho rodinu už bylo vybráno 475 000 eur

na Nahelovu rodinu se podařilo vybrat pouze  75 000 eur


Přitom na Nahelovu rodinu se vybírá o dva dny déle než na rodinu policisty. Zde je snad nejlépe znát na čí straně většina Francouzů stojí…
 
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Francie: Prozatímní bilance muslimských nepokojů: 639 zraněných policistů, stovky uhořelých aut, budov i vyrabovaných obchodů se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden