Každá třetí domácnost už nemá vůbec žádné rezervy
RSS

Každá třetí domácnost už nemá vůbec žádné rezervy


PETR VLK

Na  Seznamu.cz  se objevil nový  zajímavý průzkum jak si stojí  české domácnosti  co do  finanční situace. Obecně i ve srovnání s před rokem. A je to drsné a  zároveň výmluvné  čtení!



Nepřevezmu tentokrát  celý  článek. Jen grafy, které  tenhle příběh popisují  naprosto dokononale a  celkem k nim není co dodávat.
Originál lze najít pod názvem
Každá třetí domácnost už nemá vůbec žádné rezervy
kde  si ti, jimž nepostačí můj výtah z textu snadno dočtou zbytek.

Ekonomická kondice domácností se prudce zhoršuje. Polovina lidí uvádí, že má menší finanční polštář než před rokem. Jen třetina dokáže odkládat stranou tolik jako vloni, vyplývá z průzkumu Home Credit exkluzivně pro SZ Byznys.






Tuzemské domácnosti chudnou a polovina z nich letos musí sahat do úspor. Aktuální průzkum také potvrzuje, že lidé nezvládají spořit jako ještě v roce 2022.
Vše je  doprovozeno  serií  grafů:







Nářez! Co říkáte? I když přirozeně očekávaný! Tenhle průzkum prostě nemohl dopadnout  jinak!
Ne v nešťastné zemi, kde  bačuje Pětihlavá saň a  zastupující  ukrajinský protektor v  Praze.
Osobně nechápu, když  vidím tahle  čísla, kde  Fiala a jeho Obludárium bere  tu drzost se neustále prsit před kamerami, že jako všechno ok a v  cajku,  že nikde  žádný mráček nebo chmura  na čílku českých domácností, natož problém!
A  ještě méně  rozumím tomu,  že  i přes  zcela zjevné patláctví  a neschopnost Fialy a  kumpánů a jejich slouhovské nesamostatné politice, zcela ignorující  fundamentální zájmy  státu a  jeho obyvatel disponují  ve volebních průzkumech pořád  nepochopitelně velkými  volebními preferencemi…
Jak to? Proč? Za  co? Co udělali alespoň trochu dobře?  Kde nějak zásadně pomohli lidem a ochránili jejich zájmy? To jako zastropováním cen energií, které se zbláznily v  důsledku politických kroků,  které Fiala  a Obludárium učinili? No tak teď  to to z vás  tisíc a jedním způsobem dostanou rychle zpět! Změnou sazeb DPH, daní z nemovitostí, omezením sociálních transferů a  státních služeb občanům /viz třeba pošty/ atd. atd. Inflace  je stále  vymklá z kloubů a požírá  naše úspory, respektive  – požírá úspory těch, co ještě nějaké mají! 47%  domácností v podstatě už žádné úspory nemá. A skoro stejné procento při výpadku příjmů  nemá šanci nějak  přežít a okamžitě  se propadají na  sociální dno! Stejné procento není v zásadě  schopno cokoliv uspořit a  fungují v  režimu z  ruky  do huby!
52%  letos  v  druhém roce „požehnaného“  panování Petra Neschopného odkládá méně  než  v roce prvním jeho neschopnovlády. Dodejme pro úplnost, že  pokud  někdo loni nic nespořil, pak letos  je jeho situace  stejná. …Polovina  domácností sděluje světu  že její finanční situace  je horší než před rokem.Atd. atd.
Kdybych ten výzkum dělal já, pak by mne  určitě  zajímalo, jestli jsou  české domácnosti ve  srovnání s rokem 22 více  zadluženy a případně o kolik.
Vedle  toho bych se  soustředil speciálně ještě na hypotékáře. Abych zjistil, kolik z  nich už šlape vodu  jdou jim bubliny od nosu  a uší. Protože  těm hrozí , jestliže  jsou jejich finance napnuté naprosto likvidační budoucnost… Stačí trocha  smůly  a je hotovo….
Je to prostě  silně neradostné čtení! Svědčící , jako málo co jiného, o výkonech Fialy a jeho Obludária. A  situace je o  to horší,  že  takovéhle výsledky  vydává  ten průzkum v dobách asi historicky  nejnižší nezaměstnanosti. Což  se  nepochybně také , možná  dost rychle změní. Díky green dealovým fanatikům a drahám energiím. Plus  velkému zdražení  materiálových vstupů v konkurenci Číny, Indie a  dalších rozvojových  nesankčních ekonomik.  Až  dojde k napětí na trhu práce, což si zatím nikdo nepřipouští,  to teprve bude  jízda!


 

vlkp

The post Každá třetí domácnost už nemá vůbec žádné rezervy first appeared on .


Nejčtenější za týden