Apokalypsa je očistnej proces
RSS

Apokalypsa je očistnej proces




ANTIVIRUS
Je to tady. Apokalypsa vypukla v plnej síle a už ji nic nezastaví. Všechno se hroutí. Lidi si zoufaji. Temnota se šíří. Korupce dosahuje vrcholu. Světem pobíhaji dvojčata Doom & Gloom. Jiný dvojčata se je snaží brzdit, ale neni to lehký, to vám povim. Lidi už toho všeho maji dost, a vyšinutý loutky u kormidel pořád ještě hážou uhlí (a  naše prachy ) do kotle.
Než si z tý vší hrůzy ale podřežete žíly, je dobrý si připomenout, že slovo  “apokalypsa” znamená  zjevení  nebo  odkrejvání , a je to v konečnej fázi  pozitivní, očistnej proces , ve kterym nakonec  vyjde pravda najevo , protože nic se nedá skrejt navždy. Všechno bude odkryto a bude vidět, co je kdo zač. Kdo měl pravdu a kdo lhal. Kdo investoval svoji energii do něčeho smysluplnýho a kdo ji naopak vyplejtval na kraviny.
Máme tu dobu, kdy lidi dostávaji poslední možnost zvolit si, jakym směrem se chtěji ubírat. Kudy to bude?  Pravda, svoboda,  zodpovědnost , úsilí a práce na sobě? Nebo naopak pohodlnost, lenost, závislost na autoritách, otroctví a mentální zakrnělost?  Všechno se roztřídí a vyjasní.  Každej si ještě může vybrat, ale času už je málo.
Jsou tu dvě neslučitelný cesty, který se od sebe oddělí.  Obě se zintenzivňujou a při takový intenzitě už nemůžou existovat v jednom světě. Světy teda podle všeho budou dva. Paraziti a viry si budou dál zkoušet svoje hry v jednom, a my antivirové se potkáme v tom druhym a vymyslíme si to všechno úplně jinak.
Ale ještě tam nejsme. Ještě jsme v tej třídící, bolestivej fázi, která všechno nemilosrdně rozsekává na dvě části, který jsou vzájemně nekompatibilní. Kdysi to jedna knížka popsala tak, že bude stát “bratr proti bratru”. Už tam nenapsali “bratr zapíchanec proti bratru proruskýmu švábovi”, protože to by tam bylo moc spoilerů, ale tak nějak se to zhruba vyvíjí.
Taky se někdy používaji termíny “soudnej den” nebo “den zúčtování”. To všechno se blíží. (Hned po zúčtování za elektřinu, což bude taky docela hukot.) Všechno, co kdo do svýho života vložil, se mu nakonec vrátí. Jak kdo zasel, tak sklidí. Kdo nic nezasel, toho čeká bída. Cyklus je u konce.
Každej dopadne podle svýho zaměření a vibrací.  Pro některý to bude peklo, ale to si holt sami vybrali. Doba je o tom, vybrat si stranu,  vyjasnit si vlastní hodnoty  a stát si za nima. Co jeden považuje za dobrý, jinej má za špatný. Kdo se trefil, se uvidí, a  každej pocítí důsledky svojí volby .
Někdy to vypadá, že se lidi probouzí, a někdy, že  lidstvo degeneruje . Co je pravda? Obojí. Děje se obojí zároveň, jak si dvě odlišný sorty lidí vybíraji svoji cestu a investujou do toho víc a víc. Tím se každym dnem prohlubuje ta propast mezi nima, která nakonec povede ke kompletnímu rozdělení.
Ačkoliv těm z vás, co se probudili, to může často připadat zoufalý, když vidíte, jak se chová ta druhá strana (která je navíc pořád ještě u moci), je to ve skutečnosti tak, že  pokud jste si jasně vybrali “červenou pilulku”, nemáte se čeho bát . Jste na správnej cestě a nic vás neohrozí.  Purifikace trochu pálí, ale je to cesta tam, kam se chcete dostat.  Mistrem kung-fu se taky nikdo nestane bez toho, aby hodněkrát dostal pěkně přes držku.
Současnej chaos a peklo jsou tu proto, aby lidi  opravdu dostali šanci  se probudit a pochopit, o co tu jde.  Bez spousty do očí bijícího zla by se většina lidí nikdy neprobudila.  Tady na Zemi, když se spí, tak se spí zatraceně hluboce. Takže to je ten účel současnýho dění. Bez toho by lidstvo bylo dost bez šancí a většina lidí by se jen nechala nést proudem kamkoliv paraziti tu řeku odkloní.
Jak vidíte, lidstvo je celkem dost natvrdlý a potřebuje fakt zatraceně brutální šoky, aby je trklo, že je něco špatně. Poslední tři roky to dostalo už úplně směšný grády, ale sami pozorujete, že většina zombifikovaný populace pořád vesele spinká. Takže je to ještě pořád málo a nějaká božská ruka do toho bude muset přilejt ještě víc benzínu, protože mnozí se furt ještě nepopálili dostatečně.
Ale co my, co už ten benzín nepotřebujeme?  My to holt musíme přečkat a dát ještě šanci těm natvrdlejším.  Támhle Anička vypadá, že když ji to ještě párkrát propleskne, tak jí to nakonec možná přece jen dojde. Někomu to prostě trvá dýl a celý tohle divadlo je tu pro ně. Nemějte jim to za zlý a nestresujte se z toho. Chce to klid.
Kdo žije jako  bojovník , toho to nemůže rozhodit. Záleží jen na  bezchybnosti . Kdo pochopil, jak se věci maji, pro toho v tomhle období neni zas tak moc, co by musel  dělat . Stačí to pozorovat, orientovat se v tom, co co znamená, a přečkat ten chaos.
Bojovník může  pomáhat  těm,  kterejm se pomoct dá a stojí o to . To je ale důležitá podmínka. Nepokoušejte se “pomáhat” těm, co o to nestojí, protože to neni “pomáhání”. Na prvním místě je svobodná vůle. Jak už jsem říkal dřív,  probouzet lidi  je těžká, nevděčná práce s poměrně mizivou úspěšností, takže se angažujte jen podle vlastního uvážení. Pokud je výsledek ten, že vás to jen stresuje a nikomu to moc nepomáhá, tak to nemá smysl. Ale nějaká ta pomoc tu a tam se tu přece jenom ještě hodí.
Jestli se vám podařilo se probudit, tak za to každej den děkujte a buďte zatraceně rádi, že nejste zombíci, co jedou vysokou rychlostí proti zdi a pořád ještě přidávaji plyn. Těm můžete leda říkat, “Bacha, vole. Zeď!”, ale to je tak všechno. Pokud vás prohlásí za proruskýho dezinfromátorskýho švába, nebo nějakou podobnou pitomost, tak je v klidu nechte, ať si tu držku rozbijou. Svobodná volba. Všechno jsou jenom lekce. A někdo je holt má rád bolestivý a explozivní. (Protože jinak si je nezapamatuje.)
Zatímco to paní Apokalypsa kolem vás třídí, buďte v pohodě a užívejte si tu show. Udržujte v první řadě sami sebe tam, kde chcete bejt.  Nenechte si otrávit auru, odsávat energii, a podobně.  Všechno svinstvo okolo nakonec shoří a zbyde jen čistá pravda. Kdo k ní směřoval, bude konečně doma. Kdo se jí vyhybal… no, ten ať si dělá, co chce, ne? Co je nám po něm. Šancí měl dost.
Jednou z klíčovejch vlastností pro Armageddon, alias Ragnarøk, je  trpělivost . Ono to v knížkách a proroctvích vypadá tak jednoduše… jako že “se staly věci a nějak to dopadlo”. Hotovo. Jenže když jste uprostřed toho představení, tak to trvá zkurveně dlouho a po čase vám to může až začít lízt na nervy, protože si řikáte, “Na co sakra pořád ještě čekáme? Dyť je to už všechno jasný, ne?” No, jak komu. To je ten problém.
Prostě takhle zevnitř ta Apokalypsa trvá tak trochu dýl než zvenku. (Ale zase jestli ji přečkáte, tak pak na novej úrovni můžete žít v domě, kterej je taky vevnitř větší než zvenku, a to je docela fajn.) Takže trpělivost. A hlavně klid. Nic vás nemůže ohrozit. Už jste si vybrali a vybrali jste si dobře a jen čekáte na slavnostní ukončení. Imbecilní humanoidi si tu ještě běsní, ale to je jen taková dohra pro ty natvrdlý. Tak to prostě necháme dohrát.
Je to jako na konci prakticky vyhraný války, když se ještě na některejch místech bojuje. Na těch místech to může vypadat špatně, ale vy už máte vyhráno, tak nechte ty poslední nadšence, ať se ještě porvou, když je to tak baví. Jen se držte z dostřelu a bude to v pohodě.
Stručně řečeno:  level 3 máme skoro vyčištěnej a každou chvíli se nám otevře level 4.  Takže si přestaňte zoufat nad tim, jak už je ten level 3 debilní a trapnej, a začněte se těšit na level 4.

The post Apokalypsa je očistnej proces first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden