Německo: Druhé vítězství AfD ve volbách děsí Berlín i Brusel
RSS

Německo: Druhé vítězství AfD ve volbách děsí Berlín i Brusel


Dosud bylo nemyslitelné, aby se kdekoli na vedoucím politickém postu objevila v Německu AfD. Strana, která má v programu odchod Německa z EU, ale i okamžité uzavření hranic a hromadné deportace, je noční můrou Berlína a Bruselu.
A to o to víc, že straně soustavně rostou preference, což může za rok na jaře vést k tomu, že v eurovolbách získá rekordní počet křesel. Paradoxně by se tak mohlo stát, že právě Německo bude mít v EP ohromnou „protibruselskou“ sílu.
V součtu s velmi rychle rostoucími preferencemi francouzského Národního sdružení (dříve vedeného Marine le Pen), které dále nabírá i po nepokojích ve Francii,  by se tak mohla stát frakce, která je extrémně kritická k politice EU, v roce 2024 velmi silnou.
O velmi rychle rostoucí oblibě AfD nyní svědčí druhá volební výhra na komunální úrovni…
Po vítězství v okresních volbách v durynském okrese Sonneberg stanovila AfD další milník. Poprvé v Německu má přímo voleného starostu na plný úvazek. 42letý Hannes Loth zvítězil ve druhém kole voleb v sasko-anhaltském městě Raguhn-Jeßnitz.
Voliči sjednocené obce v okrese Anhalt-Bitterfeld v neděli zvolili Lotha 51,1 procenty hlasů do čela města. Jeho soupeř Nils Naumann z „Wählergruppe Pro8“ získal 48,9 procenta. Vyplývá to z konečného výsledku, který město zveřejnilo.
Volební účast se pohybovala kolem 61,5 procenta. V prvním kole hlasování před dvěma týdny vedl poslanec zemského parlamentu za AfD před Neumannem. Kandidát SPD Steffen Berkenbusch získal 16,6 procenta, Marten Melzer (CDU) 5,8 procenta.
Je více než pravděpodobné, že preference podobným stranám v západoevropských zemích ještě porostou s tím, jak se začínají šířit nepokoje.
Paradoxně tak zcela jistě dojde k tomu, že do EP dodáme mnohem víc probruselských  progresivistů my než například stejně velké západoevropské země jako Belgie a Rakousko, kde nyní vedou v oblibě politické strany, které jsou programově proti EU a nadále posilují….


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Německo: Druhé vítězství AfD ve volbách děsí Berlín i Brusel se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden