Když vládne primitivismus
RSS

Když vládne primitivismus



JINDŘICH KULHAVÝ
Francie hoří. Tentokrát to není podpalování křesťanských symbolů a kostelů, nejde ani o záplavu žlutých vest představujících vzdor proti ekonomické či covidové politice vlády, tentokrát se děti imigrantů či přímo oni snaží dosáhnout…čeho vlastně? V podstatě mají vše, o čem snili. Levicová vláda je štědře dotuje a dává jim možnosti, o kterých by se jim v bývalém hnízdišti ani nesnilo. Mohou studovat, pracovat, vydělávat peníze, mít solidní životní úroveň. Oni by si z toho ale vybrali jen ten životní standard. A podle toho to vypadá.
Když na Západu v poslední době zasáhne běloch proti více opálenému grázlovi a nedej Bože ho přitom přizabije či akt dokoná, je zle. V USA vzniknulo hnutí Black Lives Matter, které se postupně začalo šířit Západem a utrhlo lavinu hrané nerovnosti. Černoši si náhle vzpomněli na dávné doby otroctví a začali se vnímat jako utlačovaní. Část zpitomělé společnosti z řad bělochů začala poklekávat, líbat boty náhle sebevědomým Afroameričanům a později i přistěhovalcům do Evropy. Destrukce charakteru západní společnosti má za důsledek ohebnou páteř a zatemnělou mysl těch, ke kterým jsme kdysi vzhlíželi. Demence Američanů není ojedinělou, poklekávání ve Velké Británii i jinde před zápasy tamních fotbalových soutěží bylo donedávna ostudou tohoto sportu. Mimochodem, to, co se nyní děje v řadě jeho odvětví, tedy pro změnu diskriminace ruských a běloruských sportovců je také šílenost, i když jiného druhu.
Vraťme se do Francie. Ta doplácí na svou koloniální minulost a jistou vstřícnost ve své imigrační politice. Žijí v ní již po několik generací obyvatelé z bývalých kolonií, ale zároveň přichází noví z celé Afriky. Většinou jde o muslimy, jejichž kultura je s evropskou těžko slučitelná. V současnosti už chybí jistá pokora vlastní prvním přistěhovalcům, jejichž potomci společně s nově příchozími postrádají vděk a úctu, nárokují si rovnoprávnost se starousedlíky, kterou si však představují po svém. Chtěli by se mít dobře, ale ne díky výsledkům své práce. Odmítají připustit, že k dobrým výsledkům vede určitá a dlouhá cesta. Ignorují kulturu, do které se mohli integrovat, a prosazují svou bez ohledu na to, že přišli jako hosté.
Rozdílnosti kultur a náboženství nejsou jedinou příčinou současné situaci ve Francii. Dlouhodobá tolerance chování Novofrancouzů vládou, dotování jejich životů a jistá zbabělost řešit problém, který vede jak k hmotným, tak lidským ztrátám, to vše je příčinou hořících měst. Je tu však ještě jeden důvod. Tím je primitivismus, jehož projevy jsou známé. Vandalismus, neúcta k majetku, k historii a lidskému životu. To není přeci součást vyspělé západní společnosti, to jsou průvodní znaky relativně jednoduchého vnímání světa. Buď nám dáte, co chceme, nebo se budete bát. Díky dosavadní liberální politice předáků vyspělých států spolčených v EU, kteří až na výjimky (Polsko, Maďarsko) podporují další přísun imigrantů a k již uhnízděným přistupují s velkou naivitou a bohovorností, ztratili nově příchozí respekt a strach z kohokoliv, kdo by jim měl stanovovat pravidla a dohlížet na jejich dodržování.
Před pár lety došlo k prvnímu většímu znásilňování žen v Německu, k teroristickým činům namířeným proti bělochům a křesťanům opět v Německu, ve Francii i jinde. Čím liberálnější vláda, tím větší průšvih. Nyní se k nim přidalo i naše vedení. Přestože máme zjevně problémy s Ukrajinci, dokonce už své nože používají na ulici, a to zatím nedošlo na zbraně dodávané na Ukrajinu, které se již objevily opět zpět v Evropě, ostatně právě ve Francii se z nich právě střílí, před čímž jsme varovali už před rokem, Fiala & spol. otevřeli stavidla dalším migrantům nehodícím se i Německu či Rakousku. Navíc i Ukrajinci si už zvyknuli na štědrost české vlády a hledají skulinky, jak se i přes plánované změny dostat k co největším obnosům v rámci sociálního systému. Nemáme dost pro vlastní děti a seniory, například v oblasti zdravotní péče, ale Ukrajinců jsou plné nemocnice. Chybí místa ve školkách a školách, v mnoha oborech jsou vytlačováni místní. Nejde o profese, kde Češi chybí, ale především tam, kde by se mohly uchytit například matky samoživitelky.
Francie doplácí na množství chyb, které jsou jejím historickým dědictvím. Nynější rabování není politickým nátlakem, je to prostě využití situace ke krádežím, obohacování se a k získání pocitu beztrestnosti a pocitu moci. To řadě demonstrantů stačí. Nemají vyšších cílů, jen si přejí, aby se takto mohli chovat co nejdéle. Nejde o občanskou válku, jedná se o prosté ničení a krádeže. A odpovídá to nízkým a primitivním pudům. Kdy odpovědní přestanou zavírat oči před zločinností systému, který nastavili? A jak za bráníme tomu, aby se v plné síle dostal k nám? Nebo chceme to, co se děje ve Francii?
Jindřich Kulhavý

The post Když vládne primitivismus first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden