Diletanti
RSS

Diletanti



JANA MARKOVÁ
Jedním slovem diletanti…. Vládní dluh v 1. čtvrtletí přesáhl tři biliony a v letošním prvním čtvrtletí meziročně vzrostl o 415,3 miliardy korun. A ne hoši, tentokrát už nevystačíte se Schillerovou. Teď už to jde plně za vámi. Tak nebuďte trapní a konečně si to alespoň přiznejte.
Míra zadlužení stoupla ze 42,8 procenta hrubého domácího produktu (HDP) na 44,5 procenta. Ve srovnání s posledním čtvrtletím loňského roku se dluh zvýšil o 102,3 miliardy korun. Nejvíce to jde samozřejmě na vrub vládním institucím, které hospodařily se schodkem ve výši 100,9 miliardy korun, což v meziročním srovnání znamená zhoršení o 31,9 miliardy korun. K tomuto výsledku podle ČSÚ zcela nepřekvapivě nejvíce přispěly vyplacené sociální dávky. Dělat z lidí socky, pravice jako vyšitá, že pane premiére.
Co zbylo z předvolebních slibů, podle kterých Babiš nestydatě plýtval a Fialova vláda se halasně kasala snižováním deficitu, snižováním počtu úřadů a úředníku, snižováním daní a odstraněním „Babišovy drahoty“? Co zbylo z tohoto největšího podvodu na voliče, který si tu kdy kdo dovolil aplikovat? A říkám k podvodu, protože se všemi těmi co je volili (a bylo to necelých 30% voličů), si zcela bezostyšně vytřeli pozadí. O nás ostatních nemluvě. Nedělají nic z toho, k čemu jim byl dán mandát. Z programového prohlášení je trhací kalendář a ze slibů jen prázdná gesta mimo realitu dneška rukama rozhazujícího premiéra.
Svou absolutní neschopnost a nezodpovědnost pětikoalice svádí kromě Babiše na válku na Ukrajině místo toho, aby konečně nepřiznala, že se hrabe do něčeho, čemu vůbec nerozumí, že nemá příčetné ani vzdělané lidi, kterými by obsadila ministerstva a důležité úřady. Že ze slibů zbyly jen mementa v podobě facebookových postů. Prostě na místo keců by se měly dostavit výsledky. Jenže ty buď nejsou žádné a nebo jsou naprosto tristní.
Takže máme historicky nejvyšší inflaci, reálná mzda klesla o 7,7%, což je absolutně nejvíc ze všech zemí OECD, pro zajímavost například takové kartely zmítané Mexiko má pokles o 5,4%, jsme horší než rozhazovačné Řecko nebo Lotyšsko, které má za humny válku. Úspory lidí na stáří tahle pětismečka definitivně znehodnotila a hodila do kanálu, ekonomika stagnuje nebo klesá, firmy končí jedna za druhou, důchodce bez mrknutí oka okradli o valorizaci, klesá porodnost českých maminek, lidé nemají na splácení hypoték, nejsou místa ve školách a učilištích, nejsou léky v lékárnách, na operaci můžete čekat i roky.
Miliardy se tu vyhazují z okna směr Ukrajina a nikdo nekontroluje, co se s nimi děje. Nesplatitelně zadlužují naše děti a ještě mají tu drzost nám tvrdit, že to je v našem zájmu. Budeme tu mít smlouvu o americkém područí a nakupujeme předražené zbraně jako šílení. To všechno za dozoru Vítka Rakušana, který jakýkoliv jiný názor, než jásání pomalu ale jistě hodlá definitivně zaříznout a kriminalizovat.
A to všechno bez toho, aby k tomu kdokoliv z nich měl mandát. Nikoho z nich to ale nezajímá. Největší podvod na voliče má totiž stoosmičku, víc nepotřebujou. Na nějaké sliby a zodpovědnost už si ani nehrají. Tahle regulérně protičeská vláda to má prostě na háku. I s námi.
 
FB

The post Diletanti first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden