Ve Francii bylo do dnešního dne vypáleno či vyrabováno více než 1300 budov se škodou přesahující miliardu eur
RSS

Ve Francii bylo do dnešního dne vypáleno či vyrabováno více než 1300 budov se škodou přesahující miliardu eur


A to na úvod podotýkám, že jde v tomto výčtu „jen“ o budovy, k tomu si přičtěte tisíce shořelých aut, ale hořely také autobusy, hasičská auta, sanitky, kamiony, vlaky….
Mnohé škody navíc zatím zřejmě ani nebyly nárokovány, takže ona 1 miliarda eur je značným podhodnocením skutečných škod. Navíc nikdo neví, kdy nepokoje skončí, takže součet rozhodně není konečný.
Nejméně 1 300 budov bylo spáleno, poničeno nebo vyrabováno po celé Francii během týdne nočního násilí, které podle šéfa obchodní skupiny způsobilo škody ve výši nejméně jedné miliardy eur.
Šéf Francouzského hnutí podniků (MEDEF, Hnutí francouzských podniků) Geoffroy Roux de Bézieux říká, že během nepokojů z minulého týdne byly napadeny stovky jeho členů, včetně 200 obchodů, 300 bankovních poboček a 250 trafik, které se zdají být zvláštním cílem rabování v mnoha městech.
Zatímco přesné náklady na tyto požáry a rabování ještě nejsou známy, celková částka je již „více než miliarda eur“,  řekl Bézieux   deníku Le Parisien .
Šéf podnikatelské konfederace řekl, že podle šéfa konfederace ještě není počítáno s tím, že děsivé záběry nepokojů byly vysílány po celém světě, což poškodí pověst Francie jako turistické destinace.
Ostatně, už v prvních dnech nepokojů zrušilo svoji plánovanou dovolenou ve Francii mnoho turistů ze zahraničí.

A turisté také byli mezi těmi, kteří byli zasaženi nepokoji, když k nim došlo, přičemž čínský generální konzulát si stěžoval francouzské vládě, že byl napaden turistický autobus s čínskými turisty. Okna byla rozbita, někteří turisté byli zraněni a záběry pořízené z autobusu se staly virálními.

Bus carrying Chinese tourists attacked in Marseille, France, amid ongoing riots. pic.twitter.com/t44jolKHG7
— The Spectator Index (@spectatorindex) July 1, 2023


 
Zatímco francouzské ministerstvo vnitra dosud nestanovilo přesné číslo o celkovém počtu budov spálených, vyrabovaných nebo jinak poškozených při nepokojích v uplynulém týdnu, vláda stanovila číslo na více než 1000 budov.
Počítáme-li výše zmíněné údaje MEDEF pro obchodní prostory a vládní údaje pro státní budovy, k nimž se počítá asi 254 policejních stanic, 243 škol – z nichž 60 prakticky zcela vyhořelo – a 99 radnic, zdá se, že celkové číslo vyjde něco přes 1300 budov.
Do výše uvedených škod na budovách samozřejmě nepočítáme enormní počet spálených vozidel, včetně osobních automobilů, kamionů a autobusů veřejné dopravy apod., který po sedmi nocích řádění činí 5 821…
Pozn: Původní zdroj uváděl přes 1200 budov, ale do celkového výčtu nebyl započítán již známý počet zničených radnic, který je dodatečně doplněn.



Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 4 Průměrně: 5 ]







Článek Ve Francii bylo do dnešního dne vypáleno či vyrabováno více než 1300 budov se škodou přesahující miliardu eur se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden