Sorryjako … Kubo
RSS

Sorryjako … Kubo



JANA MARKOVÁ
Evropským hodnotám Jakuba Jandy docházejí peníze , vlezlost současnému režimu nepomohla, holt už je nepotřebuje. Takže poslední konference, úsměv do kamery a sorryjako Kubo.
Tahle neziskovka, která si udělala kariéru na nenávisti k Rusku a všem, kdo nebyli dostatečně proameričtí, včetně prezidenta Zemana a Klause, se loni nadechla a hned zdvojnásobila počet zaměstnanců. Zřídila kancelář na Tchaj-wanu, jak jinak, a očekávala podrbání na zádech, podporu a peníze minimálně od Markéty Pekarové. Přiživit se chtěla samozřejmě i na válce na Ukrajině, ale nepočítala s tím, že dárci to nebudou chtít řešit přes ni, ale raději si najdou vlastní cestu. Ani Markéta žádnou další podporu nezařídila, ohrnula nos a koukala se jinam.
A protože kluci a holky z think-tanku „Hodnot“ zdarma ty dezinformace monitorovat nebudou, tak se štěpí a snaží se pro sebe urvat, co se dá. Nepomohly selfíčka se prezidentem, nepomohlo vtírání se americké ambasádě. Evidentně karavana jede dál, ale mění se koně. Inu to tak bývá, když si myslíš, že můžeš všechno a on evidentně přijde někdo, kdo ti tu přízeň mocných vyfoukne.
Vláda zabila svůj akční plán proti dezinformacím a většina tuzemských donátorů nám v interní komunikaci řekla: „My tu podporujeme věci týkající se dezinformací a ani tahle dobrá vláda to nechce dělat, tak my na to kašleme taky, tam k žádnému velkému posunu nedojde,“ fňuká ublíženě Janda a já se potutelně usmívám, jak ho vypekli. Smůla, že nemůže ječet, páč oni jsou přece ti „správní“.
A tak třicet zaměstnanců už nebude i za naše peníze monitorovat situaci bůhvíkde na Balkáně, ale budou si muset najít něco jiného. Za mě je to naprosto v pořádku, žádná politická neziskovka by z našich peněz neměla dostat ani korunu. A už to, že nejvýraznějšími dárci po dobu existence think-tanku figurovaly Spojené státy, by mělo být důkazem, v čí prospěch celá tahle squadra fungovala, a že jí fakt nebude škoda, i kdyby skončila úplně. A ideálně sebou vzala i ten příživnický neziskovkářský, udavačský zbytek.
Tak snad budete mít i vy, až si to přečtete, o maličko lepší den.
 
FB

The post Sorryjako … Kubo first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden