Rekordní počet mrtvě narozených dětí v Německu. Odborníci si lámou hlavu
RSS

Rekordní počet mrtvě narozených dětí v Německu. Odborníci si lámou hlavu


Od roku 2007 počet mrtvě narozených dětí v Německu neustále roste. V roce 2021, druhém korunovém roce, byl nárůst obzvláště silný. (Foto: Shutterstock)









V roce 2007 se v Německu narodilo 3,5 mrtvého dítěte na 1 000 porodů. V roce 2021 byl tento údaj výrazně vyšší, a to 4,3 mrtvě narozených dětí na 1 000 porodů. Až do roku 2020 vykazují údaje Spolkového statistického úřadu mírný nárůst. V roce 2021 však došlo ve srovnání s předchozími dvěma roky ke skokovému nárůstu. Za „mrtvě narozené“ se považuje dítě, které při porodu vážilo alespoň 500 gramů nebo dosáhlo 24. týdne těhotenství.




Mladá herečka se rozhodla ukončit svůj život po nemoci z vakcíny

V roce 2021 se podle Spolkového statistického úřadu narodilo 3 420 mrtvých dětí. Ve srovnání s rokem 2019, kdy se narodilo 3 180 mrtvých dětí, se jedná o nárůst o 7,5 %.



Jaké jsou příčiny znepokojivého nárůstu úmrtí? Odpovědi se hledají těžko. Ani profesní sdružení gynekologů nemůže přispět vysvětlením: „Nemáme k dispozici žádné jiné údaje než ty, které shromažďuje Spolkový statistický úřad,“ řekla Anna Eichnerová, tisková mluvčí, deníku Evangelischer Pressedienst (epd). Poučnější je dotaz v Německé společnosti pro psychosomatickou gynekologii a porodnictví (DGPFG). Její prezident Wolf Lütje zmiňuje „možné příčiny“.




Basketbalista si stěžoval na vedlejší účinky z vakcíny, nyní zemřel na infarkt

Jednou z příčin by mohl být rostoucí počet umělých oplodnění, říká bývalý vedoucí lékař gynekologické kliniky Evangelické nemocnice Amálie Sievekingové v Hamburku. Kromě toho bylo v době krize Corona, která v Německu začala v březnu 2020, více císařských řezů. Ty podle gynekologa zvyšují riziko narození mrtvého plodu. Lütje také odkazuje na studii registru Cronos o Covid-19 v těhotenství, kterou v roce 2022 zveřejnila Německá společnost pro perinatální medicínu: podle této studie se zvýšil počet mrtvě narozených dětí u žen nakažených virem Corona.



Gynekolog a psychoterapeut kritizuje skutečnost, že mnoho těhotných žen zapomnělo naslouchat samo sobě a vnímat pohyby svého dítěte. Ty, které nemají cit pro dítě ve svém lůně, si často abnormalit všimnou příliš pozdě a pomoc pak vyhledají přiměřeně pozdě. V nejhorším případě to může být pro nenarozené dítě fatální.




Hvězda Premier League náhle zemřel ve věku pouhých 45 let

Christof Kuhbandner, profesor psychologie v Regensburgu, a Matthias Reitzner, profesor matematiky v Osnabrücku, objevili znepokojivé rizikové signály. Ve svých analýzách – na rozdíl od Spolkového statistického úřadu – dali počet mrtvě narozených dětí v jednom čtvrtletí do souvislosti s počtem porodů v následujícím čtvrtletí.



Pomocí této metody objevili extrémní nárůst počtu mrtvě narozených dětí ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 o 19,4 procenta. V roce 2022 zůstává podle jejich studie počet mrtvě narozených dětí „neobvykle vysoký“ . Studie obou vědců byla zveřejněna v květnu v lékařském časopise Cureus.




Americký rapper náhle zemřel při vystoupení

Kuhbandner a Reitzner se domnívají, že je nutné prozkoumat možné souvislosti mezi mrtvorozeností a očkováním a infekcemi Corona. Podle Reitznera by to bylo „politickým skandálem“.



Lütje považuje za pozoruhodné, že na začátku roku 2022 – téměř přesně devět měsíců po zahájení očkovací kampaně Corona – došlo k výraznému poklesu počtu porodů. O „ krachu“ porodnosti hovoří také Spolkový institut pro výzkum obyvatelstva. Ženy zpočátku odkládaly svou touhu mít děti na začátku očkovací kampaně na jaře 2021, vysvětluje institut. Ředitel výzkumu Martin Bujard považuje za „pravděpodobné, že některé ženy se chtěly nejprve nechat očkovat a teprve poté otěhotnět“. V prvním čtvrtletí roku 2023 zůstal počet porodů ve srovnání se stejným čtvrtletím předchozího roku na nízké úrovni, i když pokles oslabil.



Zdroj: berliner-zeitung.de




Kandidát na amerického prezidenta Kennedy odhalil šokující výsledky očkování

Článek Rekordní počet mrtvě narozených dětí v Německu. Odborníci si lámou hlavu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden