Glosa MM: Fyzické tresty?
RSS

Glosa MM: Fyzické tresty?


MIROSLAV MACEK
Do doby, než ukrajinské úřady odstraní největší maďarskou banku OTP ze seznamu mezinárodních sponzorů války, Maďarsko odmítá financování vývozu zbraní na Ukrajinu ze strany Evropské unie (EU). V úterý to opětovně zdůraznil maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.
„Bude lepší, když s žádným návrhem na financování dalších dodávek zbraní ani nepřijdou. „Je pobuřující, nepřijatelné a skandální, že ukrajinské úřady zařadily největší maďarskou banku na tento seznam na základě lživých a směšných důvodů,“ dodal k tomu.
Ukrajinská národní agentura pro prevenci korupce umístila začátkem května 2023 maďarskou banku OTP na seznam sponzorů války s tím, že přítomnost této banky v Rusku i po invazi na Ukrajinu je jasným důkazem podporování války.
Pravdu má samozřejmě Ukrajina, i kdyby ji neměla, protože proxy válka USA s Ruskem do posledního Ukrajince ještě zdaleka neskončila…
Čtenář glos P. V. mi napsal:
Jen tak k vaší glose o názvu manželství. Rum, který není z třtiny, se musí jmenovat tuzemák. Pomazánkové máslo je zakázáno, není to máslo. Buřty bez masa jsou opékáčky, atd. Proč název manželství nevadí u svazku všeho jiného než žena+muž?
Psycholog Radek Ptáček:
Zjistili jsme, že fyzické tresty v nějaké podobě používá – nebo používalo – až 60 % rodičů, přičemž třetina z nich pravidelně. To je každý třetí rodič, což je pro nás pochopitelně velmi znepokojující údaj, protože když se podíváte na děti na ulici a představíte si, že každé třetí je nějakým způsobem exponováno fyzickému násilí a bolesti – přestože si někteří myslí, že plácnutí přes zadek nebo přes ruku násilím není – tak je to ve 21. století v relativně kultivované zemi, velmi alarmující.
Pro mne jsou zase velmi alarmující nevychovaní spratci, se kterými se občas setkávám, a které bych nejen já s potěšením na místě vystavil „expozici fyzického násilí“.
(Podotýkám, že jsem byl v dětství fyzicky trestán – učiteli i rodiči – a své děti jsem fyzicky netrestal, a to proto, že jsem svoji autoritu dokázal důsledně prosadit jinak.)

MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Fyzické tresty? first appeared on .


Nejčtenější za týden