Šéf švédské muslimské strany: Švédsko se musí naučit klanět se islámu
RSS

Šéf švédské muslimské strany: Švédsko se musí naučit klanět se islámu


I když muslimové ve Švédsku volí převážně sociální demokraty, kteří se významně zasloužili o islamizaci země, tak přece jen u nich získává na oblibě i islámská strana, která zatím získává hlasy zejména od Turků.
Šéf islámské strany dal nyní jasně najevo, že od Švédů požaduje plné podřízení se islámu. Ostatně, to je program všech muslimů v Evropě.
Mikail Yüksel, který vyrostl v Turecku a nyní je vůdcem strany Nyans ve Švédsku, promluvil s tureckými médii o pálení Koránu ve Švédsku. Turek vyzývá Ankaru, aby požadovala zákaz pálení koránu, ale také aby švédská vláda byla nucena prosazovat politiku přátelskou k muslimům.
„Švédsko se musí naučit před islámem klanět,“ řekl Yüksel DN.
V loňských parlamentních volbách získala strana Nyans 0,4 procenta hlasů a stala se největší stranou mimo Riksdag. Kromě toho strana zasedla v obecních radách obcí Landskrona a Botkyrka. Nyní předseda strany zvýšil svůj hlas o Švédsku ve svém rodném Turecku.
Mikail Yüksel se zúčastnil rozhovoru s tureckými novinami Sabah, které mají blízko k prezidentu Erdoganovi, a naléhá na svoji rodnou zemi, aby v probíhajícím procesu NATO tvrdě postupovala proti Švédsku. Podle Yüksela, Švédsko přestane odsuzovat pálení Koránu, jakmile bude schváleno členství v NATO.
„Je jasné, že legislativa je potřebná. Takové jednání nelze považovat za výraz svobody projevu. Švédská vláda je odhodlána vstoupit do NATO a potřebuje podporu Turecka. Tlakem může Ankara pomoci předcházet zločinům z nenávisti, jako je pálení Koránu,“ řekl Yüksel Sabahu.
Yüksel nyní vyzývá Ankaru, aby požadovala zákaz pálení koránu ve Švédsku. V dalším rozhovoru pro Dagens Nyheter Yüksel objasňuje, že chce, aby Turecko požadovalo, aby švédská vláda prováděla politiku přátelskou k muslimům.
„Nemyslím si, že Erdogan je antidemokrat, ale Švédsko se musí naučit klanět se islámu. Svět se netočí kolem Švédska a pokud chcete něco získat, musíte něco vrátit,“ říká Yüksel DN.
„Obracíme se na Turecko o pomoc při řešení tohoto útlaku, kterému jsou švédští muslimové vystaveni,“ řekl novinám.
K uvedenému ještě dodávám, že k prohlášení muslimského politika se pod daným článkem vede poměrně „výživná“ diskuze. Většina Švédů posílá muslima zpět do Turecka – a to jde o ty nejmírnější vzkazy…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Šéf švédské muslimské strany: Švédsko se musí naučit klanět se islámu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden