Reforma školství podle Zajíčkové
RSS

Reforma školství podle Zajíčkové



JANA MARKOVÁ
Pražská progresivistická ODS nám tu reformuje školství už léta, dříve to pod vedením nynější poslankyně Zajíčkové dělali třeba podáváním jídla dětem ve školce jako prasátkům v pytlích na odpadky. No a ta teď chce rušit umyvadla a pro dospívající dívky plánuje společné záchody s kluky.
Přijde vám to naprosto ujeté? Přijde vám ta osoba lehce řečeno ne úplně v pořádku? Kdo je člověk, který obhajuje a prosazuje tyhle zvrácenosti? Tak v první řadě je to manželka šedé eminence republikové i pražské ODS Zdeňka Zajíčka, zadrápnutého pevně ve všech možných vlivových strukturách. To jen abyste chápali, proč to nikdo neřeší, proč se paní poslankyni neodporuje.
Pan Zajíček je poradcem premiéra Petra Fialy pro digitalizaci a zastupitelem hlavního města Prahy, kde stojí v čele klubu zastupitelů za ODS. V dubnu 2022 byl dokonce zvolen místopředsedou ODS. Je to ten pan Zajíček, kterému nevadilo spojení s panem Pospíšilem z TOP09 v době, kdy se řešily jeho čilé kontakty s panem Redlem, který měl zase čilé kontakty s Radovanem Krejčířem. Redla přivedli mimochodem k Pospíšilovi zástupci STAN, který dlouhodobě a štědře sponzorovat. Ale ani spolupráce se STAN, v té době zcela pod vlivem kauzy Dozimetr panu Zajíčkovi nevadila. Proč taky, však jsou to kluci, co spolu mluví. Lidi se oblbnou, nikdo nic neviděl a jede se vesele dál.
Byl to též pan Zajíček, který dohodl na pražském magistrátu tu úžasnou koalici s Piráty, kdy teď primátor Svoboda musí blekotat v područí Hřiba něco o bezpečnosti, a místo toho, aby všechny ty přiblblé aktivisty, co blokují páteřní silnice poslal do háje, tak bude kromě cyklopruhů asi ještě jak to tak vypadá, vyhrazovat pruhy pro demonstranty.
Takže hlavní iniciátorka novelizace, paní poslankyně Renáta Zajíčková se rozhodla, že to dospívajícím dívkám trochu osolí a v rámci potenciálních fluidních a nebinárních pohlaví je vystaví pubertálním klukům v místě , které je pro ně z mnoha důvodů velmi intimní. Asi nemusím vysvětlovat proč. Může to vést mimo jiné i k tomu, že ty dívky přestanou pít, ostatně to už se v sousedních zemích stalo, protože se prostě na toalety jít styděly.

Hygiena a empatie je pro tuto paní zřejmě vůbec cizí slovo. Deset let se v jedné z mateřských škol v Praze na Smíchově podávalo dětem jídlo v pytlích na odpadky. Důvodem prý byla úleva pro kuchařky, kterým tak ubylo nádobí. Na problém upozorňovaly učitelky, ředitelka školky ale pochybení odmítla a ani její nadřízené a kámošce Zajíčkové to nepřipadalo nijak divné. Dokonce se k rodičům na osobní schůzce měla vyjádřit k v tom smyslu, že když se servírováním tímto způsobem mají problém, můžou změnit školku. No proč ne, že? Nechcete aby vaše dítě jedlo jako prasátko z nebezpečného pvc pytle, tak vypadněte. Kdo naopak nevypadnul, byla kámoška ředitelka, pro odvolání prý nebyl nalezen důvod.
No a další výborná věc, kterou se téhle paní podařilo prosadit je, že chce zrušit umyvadla ve třídách, protože prý nejsou potřeba. Jako jak nejsou potřeba? A kam si ty děti budou chodit pro vodu třeba na pití? Na záchod? Kde si umyjou po výtvarce, kde napustí vodu do kelímků? Taky na hajzlíku? Já bych okamžitě zrušila paní Zajíčkové poslaneckou kuchyňku a postavila bych ji k pisoáru vedle třeba Stanjury. Může si na to koupit speciální trychtýřek, když už chce být tak progresivní. A zrovna si tam může vzít vodu na kytky. Ale to ne, že?
A já se ptám. To tu opravdu nikomu na těch dětech nezáleží? Proč se neozvou učitelé jako v případě navýšení svých platů? Proč neřvou ředitelé škol a parlamentní opozice nevisí v oknech sněmovny, aby ji bylo slyšet do každé rodiny, jejíchž dětí se to bude týkat? V jakém zvrhlém systému to tady žijeme, že už i tady se bojíme ozvat? Co to tu zavádí ODS společně s komediálně plačící Pekarovou, která sice bulí jak želva u homosexuálních manželství, ale to, že si děti nebudou mít kde natočit vodu je jí ukradené? Co to je za asociální zmetky, co nám tu vládnou a diktují co musíme a nesmíme dělat?
Prosím napište mi váš názor na věc, budu ráda.
 
fb

The post Reforma školství podle Zajíčkové first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden