V Belgii chystají vyvlastňování asi 15 000 domů ve vymezené oblasti
RSS

V Belgii chystají vyvlastňování asi 15 000 domů ve vymezené oblasti


Zatímco v Nizozemsku se již nějakou dobu naplno rozjíždí vyvlastňování farem, v Belgii se nyní vládní politici chystají k vyvlastňování domů ve vybraných lokalitách.
Jde samozřejmě o plnění plánů politiky zeleného údělu EU. V místech, odkud budou lidé nuceni se vystěhovat, již nebude možné žít.
Vyvlastňování by mělo postupně probíhat až do roku 2050, kdy by již v daných lokalitách neměl nikdo bydlet.
Zatím jde sice „jen“ o návrh, nicméně zhruba před rokem bylo i vyvlastňování nizozemských farem pouze ve fázi návrhu, který je již schválen a zároveň je vybráno více než 3000 farem, které mají do roku 2030 ukončit svoji činnost.
Ale vraťme se do Belgie, kde již zřejmě nejpozději do roku 2050 nebude možné žít na venkově v místech, které patří do oblastí Natura 2000.
Vyvlastňování také zřejmě souvisí s plánovanou výstavbou megaměsta Tristate city, které má zahrnovat nejen země Beneluxu, ale také část Německa.
Většina obyvatelstva těchto zemí by totiž měla bydlet v 15minutových zónách tohoto 30milionového měgaměsta….
V Belgii  panují velké obavy ohledně  nového politického plánu  pro provincii Východní Flandry. V posledních týdnech to vyvolalo mnoho kontroverzí.
V Maarkedalu a Brakelu se mimo jiné obávají, že se lidé budou muset přestěhovat, protože podle starostů musí podle plánu nejméně 15 000 domů ustoupit  přírodě.
„Pro mě je to dokument – nejen pro mě, ale pro všechny mé kolegy – který je ve skutečnosti něco zcela nepředstavitelného,“ řekl Joris Nachtergaele, starosta Maarkedalu.
„Je to šílený dokument s velmi dalekosáhlými důsledky pro lidi v našem regionu,“ zdůraznil.
Open Vld  sepsala petici  proti plánu územní politiky provincie Východní Flandry do roku 2050.
Desítky tisíc domů se nacházejí v zónách, kde chce provinční vláda Východních Flander uvolnit místo. Nic dalšího se tam nesmí stavět a stávající budovy musí podle strany „vymřít“ a možná i zcela zmizet.
V některých východovlámských obcích se polovina domů nachází v takto postižené oblasti. „Open Vld tento plán NEPODPORUJE.“
Lidé mohou  na kontroverzní politický plán reagovat už jen do 19. července….
K uvedenému dodávám, že reakce občanů politiky nezajímají. Lze tedy předpokládat, že tyto plány, podporované EU, budou – i přes protesty místních – realizovány…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek V Belgii chystají vyvlastňování asi 15 000 domů ve vymezené oblasti se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden