Kocáb vymyslel, jak přinutit Putina ukončit válku, paní Müllerová
RSS

Kocáb vymyslel, jak přinutit Putina ukončit válku, paní Müllerová


LUBOMÍR MAN
„To myslíte toho hudebníka, co se o něm povídá, že to on po sametu vyhnal ruské vojáky z Československa?”
„Ano, přesně toho myslím, paní Müllerová. Je to kádr, jakých je málo. Jezdil taky do Kyjeva – na Majdan, bořit tehdejší ukrajinskou vládu”.
„No vida – a co z toho vzešlo”.
„Ano válka, paní domácí. No a teď ji Kocáb chce ukončit!
„A jak ukončit, pane Švejk? Snad tak, že Putin zvedne ruce nad hlavu?”
„Přesně tak, paní Müllerová. To by přece ani nebyl Kocáb, aby to myslel jinak. Ale je to velikán, jak už jsem řekl. Představte si: největší mozky Západu desítky let dumají, jak Rusku zakroutit krkem a pořád nic, než ovšem v pražském televizním studiu CNN Prima News usedne Michael Kocáb a řekne: udělejte to tak a tak a máte s Putinem a Ruskem pokoj”.
„No jo, to je tedy věc, milostpane, já žasnu. A co že to ten Kocáb tomu světu navrhl?”
„Vzbouřené ruské milionáře, paní Müllerová”.
„Jak to myslíte, pane Švejk?”
„Spíš jak to myslí Kocáb, paní domácí. Tak on to myslí takhle a budu ho teď citovat doslova: „Zabavování majetku, který mají ruští milionáři v Evropě, je dobrý krok a mohou to být právě ruští milionáři, kteří budou mít odebírání majetku a válečné situace dost a začnou tlačit na Putina, aby ukončil válku… Mluví se o odstavení majetku, ale ono by také bylo možné začít hovořit o tom, že majetky se jim prostě zabaví, a veškeré prosředky, které se jejich prodejem získají, se věnují Ukrajině na boj proti obrovské agresi”.
„Ale to by přece, milostpane, byla prachobyčejná mezinárodní krádež, ne? Copak až tak daleko může svět dojít? Myslím tím, že si státy bez vyhlášení válek začnou navzájem vykrádat své majetky?”
„Zatím, jak se, zdá, lahodí tahle novátorská možnost jen duchu našeho krajana Michaela Kocába. Nakažlivé to ovšem být může, to jo. Ale já už letím. Jinak zmeškám přípitek k oslavě narozenin jednoho našeho souseda u stolu. Což bych nerad.
The post Kocáb vymyslel, jak přinutit Putina ukončit válku, paní Müllerová first appeared on .


Nejčtenější za týden