On to dělá pořád …
RSS

On to dělá pořád …



VIDLÁK



Pamatujete na našeho nejlepšího premiéra známého vesmíru, kterak byl ještě v opozici a tepal Andreje Babiše za to, že nevysílá směrem k obyvatelstvu jasné signály ohledně covidových opatření? Tehdy vznikla ta jeho přezdívka, ne? Signál I. To jsme ovšem ještě nevěděli, že to myslí vážně. Mysleli jsme, že kritizuje poněkud chaotickou komunikaci tehdejší vlády (ke které ovšem vrcholnou měrou přispíval) ohledně platných, neplatných, skoro platných a zase odvolávaných proticovidových opatření.




Mysleli jsme si, že Fiala kritizuje především ty evidentní blbosti – jako že do devíti večer se covid nešíří, ale pak už se šíří, že roušky máme mít na veřejnosti, kde k šíření docházelo minimálně, ale nikdo samozřejmě ani náznakem neřešil, že mimo dohled si roušky všichni stejně sundají… měli jsme bžundu z toho, jak někde roušky být nemusely a jinde ano, aniž by to mělo jakýkoliv epidemiologický smysl…
Až po volbách jsme postupně zjistili, že vysílání signálů je to jediné, co náš Blyštivý Péťa umí. Zjistili jsme, že o vládnutí vůbec nic neví, vůbec nic neumí a jeho signály jsou to jediné. Komunikace s veřejností se samozřejmě vůbec nezlepšila i když o tom tak zasvěceně hovořil, ale naopak všechny hospodářské ukazatele zamířily dolů a stále v tomto trendu pokračují. Nechal si sice nastřelit vlasy a našroubovat hollywoodské zuby, ale jinak je všechno špatně. Ten chlap prostě doopravdy věřil, že když bude „vysílat signály,“ tak se všechno zlepší samo.
Ostatně, to přesně odpovídá dnešní mileniální kultuře. Přesně to odpovídá líbodémo narativu. Je třeba zaujmout správný postoj, je třeba vyznávat správné hodnoty, je třeba cítit opovržení ke všem, co tyto hodnoty nevyznávají a to je vlastně všechno. Ekonomii znát netřeba, hospodářské otázky jsou nepodstatné, ministr nemusí rozumět svému rezortu, bohatě stačí, když stojí na té jedině správné straně a uznává, že neexistuje alternativa.
Do jisté míry to i funguje. Zajeďte se v rámci dovolené podívat do Prahy… zjistíte, že tam Fialu milují, vůbec ji nevadí, že je ožebračuje, naopak mu za to tleskají… podobně jako dlouhá léta tleskali migraci z Arábie a Afriky a až teď se v Paříži začali divit. Vítek Rakušan to samozřejmě ještě nepochopil, protože u jeho kolínské rezidence zatím nikdo pneumatiky nezapálil…
Tohle všechno už samozřejmě víme.. Vláda dělá to, co se líbí majnstrýmovým intervjukům a západním loutkovodičům.
Hele, ale on to Fiala dělá i ohledně války na Ukrajině…
On teď řekl, že úkolem summitu NATO ve Vilniusu je především vyslání signálu Ukrajině o podpoře a že jednou (asi až vyhraje válku) vstoupí do NATO. Péťa si myslí, že vysílání signálů bude fungovat i pro zemi, která z posledních sil válčí proti největšímu státu světa, který je materiálně vyfutrovaný surovinami ještě na deset světových válek a rozjíždí válečnou výrobu, jak za Stalina.
Péťa si fakt myslí, že ten signál asi Zelenskému pomůže. Sice už jim nemáme co dát, protože jsme vyprázdnili sklady. Už nemáme ani ty peníze, protože stačí už jen málo a rating naší republiky půjde dolů, ale tak jim alespoň vyšleme jasný signál, že když vytrvají a zvítězí, mohou se těšit na vstup do NATO (a potažmo i EU). Tohle prostě nevymyslíš.
Politika signálů. Stejné jak u nás doma. Nějak si poraďte a když to zvládnete, tak dostanete bonbónek.
Úplně vidím toho Zelenského, jak se chytá za hlavu…. On potřebuje americké vojáky v první linii. Nebo alespoň nějakou koalici ochotných. Potřebuje další jatečné maso, peníze, techniku, stíhačky, vybavení, vojáky… Ale raději Američany než Poláky… ti by si taky mohli půlku Ukrajiny nakonec vzít pro sebe. Američani potřebují porazit Rusko… Ukrajinu už stejně mají přes Black Rock.
A do toho mu Fiala hlásí jasné signály…

 

Vidlák


The post On to dělá pořád … first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden