Bojkot amerických pivařů se stal likvidačním: Pivo Bud Light je už levnější než voda
RSS

Bojkot amerických pivařů se stal likvidačním: Pivo Bud Light je už levnější než voda


V USA nám názorně ukazují, jak se má reagovat na snahu o indoktrinaci národa zvrácenou ideologií. To, co způsobil jedné pivní značce celonárodní bojkot, nemá v historii USA obdoby. A předpokládám, že ani v Evropě bychom nic podobného nezaznamenali.
Už od dubna, kdy byl zveřejněn nechvalně známý klip s transkou, začal bojkot piva, který nejen, že dosud neskončil, ale ještě se prohloubil a pivo si tak kupuje stále méně lidí.
Mnohamiliardové ztráty, propouštění, uzavření dvou továren. To jsou důsledky ani ne tříměsíčního protestu. A nyní došlo vše až tak daleko, že pivo Bud Light je v USA levnější než voda, což nemá v zemi obdoby.
Dříve nejprodávanější nápoj v Americe nyní  zaznamenal pokles prodeje o téměř 50 procent ve srovnání s prodejem před rokem, k čemuž došlo kvůli partnerství s trans influencerem Mulvaneym na začátku dubna.
„Právě teď je pivo levnější než některé lahve s vodou, které zde prodáváme,“ řekl Andy Wagner, manažer skladu Beer & Soda Glenna Millera v Pensylvánii.
Wagner dodal, že pokles prodeje nelze přičítat obecnému nezájmu o pití piva mezi americkými spotřebiteli.
Například krabice Miller Lite se prodávají za 24,99 dolarů – to je mnohem více než v případě 8,99 dolarů, za které se nyní prodávají krabice Bud Light.
„Viděl jsem dlouholeté zákazníky Bud Light vyzkoušet jiná piva. Pokud najdou něco, co se jim líbí, nemusí se vrátit. Není to tak, že by přestali pít pivo. Právě přestali kupovat Bud Light,“ řekl Wagner.
Wagner také uvedl, že nejdůležitějšími „barovými pravidly“ v pivním průmyslu je vůbec se nedostat do politiky. „Žádná politika, žádné náboženství,“ řekl.
Prodej Bud Light nadále klesá a minulý týden klesl téměř o 30 procent, čímž pivo zaznamenalo nejhorší 7denní pokles od začátku kontroverze a situace se zdála být vážnější před víkendem po němž následoval 4. červenec, americký státní svátek.
Kromě významného procenta pijáků piva, kteří se rozhodli bojkotovat Bud Light kvůli jeho partnerství s transgenderem Dylanem Mulvaneym, členové hnutí LGBTQ také ustoupili od značky kvůli zjevnému nedostatku podpory pro influencera v důsledku skandálu.
Minulý týden Mulvaney kritizoval značku za to, že se po bojkotu neozvala.
„Čekal jsem, až se se mnou značka spojí, ale nikdy to už neudělali,“ řekl Mulvaney ve videu.
„Pro společnost, která najme transgender osobu a pak se jí veřejně nezastane, je to podle mého názoru horší než nepřijmout transgender osobu vůbec, protože to dává zákazníkům povolení být tak transfobní a nenávistní, jak chtějí,“ stěžoval si.
Některé gay bary se také rozhodly bojkotovat pivo kvůli zjevné nedostatečné podpoře Mulvaneyho a transgenderového hnutí.
Obrovský pokles prodeje Bud Light také ovlivňuje pracovní místa Američanů po celé zemi. Společnost, která vyrábí skleněné lahve, byla nedávno nucena uzavřít dva ze svých závodů a propustit 650 zaměstnanců.
Společnost Ardagh Group, jeden z největších světových výrobců skla, minulý týden oznámila, že 17. července uzavře své závody ve Wilsonu v Severní Karolíně a Simsboro v Louisianě. Závod Wilson zaměstnával téměř 400 lidí a závod Simsboro 245 lidí – všichni jsou nyní nezaměstnaní.
Ardagh byl nucen zavřít své továrny kvůli sníženému prodeji Bud Light – jednoho z jeho největších dodavatelů.
Pracovníci stáčíren v Severní Karolíně a Louisianě uvedli, že čelí snížené produkci od doby, kdy byla Mulvaneyho kampaň zveřejněna online na začátku dubna.
Vzhledem k tomu, že se příběh kolem bojkotu Bud Light nadále rozvíjí, společnost vydala prohlášení, že stojí za programy a partnerstvími, které vytvořila s komunitou LGBTQ+.
V prohlášení se uvádí: „Soukromí a bezpečnost našich zaměstnanců a našich partnerů je vždy naší nejvyšší prioritou. Jak se budeme posouvat kupředu, zaměříme se na to, co umíme nejlépe – vařit skvělé pivo pro každého a získat si své místo ve chvílích, na kterých našim zákazníkům záleží.“
Stalo se tak jen několik dní poté, co byl generální ředitel Brendan Whitworth kritizován za to, že odmítl vyloučit, zda bude společnost znovu spolupracovat s Mulvaneym – a vyhnul se odpovědi, kolik marketingová chyba stála Bud Light.
Když Whitworth mluvil s CBS Mornings, byl dotázán, zda by poslal plechovku Mulvaneymu, vzhledem k přílivové vlně odporu, kterou to vyvolalo.
Ale místo toho, aby dal definitivní odpověď, generální ředitel  začal nacvičený projev o „společenské konverzaci“, kterou kampaň vyvolala.
Whitworth dodal, že musí pochopit spotřebitele do hloubky a ocenit to, co chtějí od značky. Manažer byl následně na sociálních sítích kritizován za to, že odvádí žalostnou práci.
Mnoho lidí se nyní odvolává na rčení „Go woke, go broke“, které se opět ukázalo jako pravdivé.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 5 Průměrně: 5 ]







Článek Bojkot amerických pivařů se stal likvidačním: Pivo Bud Light je už levnější než voda se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden