Profesor z Harvardu tvrdí, že našel úlomky mimozemské kosmické lodi
RSS

Profesor z Harvardu tvrdí, že našel úlomky mimozemské kosmické lodi


Při odvážném hlubokomořském pátrání byly nalezeny malé kousky záhadného meteoritu, který v roce 2014 dopadl na Zemi. Harvardský „lovec mimozemšťanů“ říká Bevanu Hurleymu, že objev může být důkazem návštěvy vyspělé mimozemské civilizace na Zemi.









Astrofyzik Avi Loeb z Harvardovy univerzity se po letech strávených studiem noční oblohy a hledáním známek mimozemského života domnívá, že na dně Tichého oceánu našel důkaz o jejich existenci.



Profesor Loeb právě dokončil expedici za 1,5 milionu dolarů, během níž pátral po stopách záhadného meteoru označovaného jako IM1, který se v roce 2014 zřítil u pobřeží Papuy-Nové Guineje a o němž se předpokládá, že pochází z mezihvězdného prostoru.



Jednašedesátiletý profesor řekl deníku The Independent, že dohlížel na tým hlubokomořských badatelů, kteří pomocí magnetických saní shozených z expediční lodi Silver Star 2 km pod hladinou oceánu našli 50 drobných kuliček neboli roztavených kapek.



Domnívá se, že drobné objekty o velikosti asi půl milimetru jsou s největší pravděpodobností vyrobeny ze slitiny oceli a titanu, která je mnohem pevnější než železo, jež se nachází v běžných meteoritech.




Nejvyšší američtí představitelé vědí o tajném UFO programu

Nyní bylo nutné provést další testy, ale profesor Loeb se domnívá, že buď mají mezihvězdný původ, nebo je vyrobila vyspělá mimozemská civilizace.



Prof. Loeb vedl v letech 2011 až 2020 harvardskou katedru astronomie a nyní vede univerzitní projekt Galileo, v jehož rámci vznikají po celém světě observatoře s otevřeným přístupem, které hledají známky UFO a mezihvězdných objektů.



Dlouho vyvolával kontroverze kvůli svému vyhraněnému přesvědčení, že Zemi navštívili mimozemšťané.



Ve svém bestselleru z roku 2021 Extraterrestrial: Loeb tvrdil, že ‚Oumuamua – vesmírná skála ve tvaru placky o velikosti fotbalového hřiště, kterou vědci v roce 2017 viděli po dobu 11 dní – mohla být pouze mezihvězdnou technologií sestrojenou mimozemšťany.



Drobná kulička nalezená na dně Tichého oceánu by mohla být úlomkem z mimozemské kosmické lodi, tvrdí harvardský profesor Avi Loeb




Zatracené lži a UFO. Rozluštění pravdy skryté uprostřed desetiletí propagandy

Svými myšlenkami se dostal do rozporu s většinou vědecké komunity. Tento neústupný vědec, kterému se přezdívá „lovec mimozemšťanů z Harvardu“, však v rozhovoru pro deník The Independent tvrdí, že jeho odpůrci jsou „arogantní“, když odmítají jeho zjištění.



Objekty budou nyní převezeny zpět na Harvard k testování, aby se potvrdilo jejich složení. Pro profesora Loeba je však tento „ zázračný“ objev dalším potvrzením toho, že jeho neortodoxní metody přinášejí ovoce.



Odlišný případ



Jeho pátrání začalo v roce 2019, kdy IM1 upoutal pozornost jeho výzkumného týmu, který procházel otevřený katalog meteorů NASA a hledal nepravidelné vesmírné skály detekované v okolí Země.



IM1 vynikal vysokou rychlostí – letěl rychleji než 95 % blízkých hvězd – a skutečností, že explodoval mnohem níže v zemské atmosféře než většina meteorů.



Asteroid o velikosti domu proletěl kolem Země rychlostí více než 2 000 km/hod. „Objekt byl pevnější než všech (272) ostatních vesmírných kamenů zaznamenaných ve stejném katalogu NASA, byl to odlehlý kus pevnosti materiálu,“ řekl profesor Loeb deníku The Independent.




Nové záběry z dvorku v Las Vegas, kde je zachycen mimozemský tvor

On a jeho harvardský kolega Amir Siraj s 99,999% jistotou vypočítali, že IM1 přiletěl k Zemi z jiné hvězdy.



Dvojice nejprve odmítla publikovat svůj článek v akademickém časopise a bránila jim v přístupu ke klíčovým utajovaným údajům americké vlády o IM1.



V dubnu loňského roku pak americké vesmírné síly napsaly NASA, že hlavní vědecký pracovník amerického velitelství vesmírných operací potvrdil, že rychlost IM1 je „dostatečně přesná“ a naznačuje, že pochází z mezihvězdného prostoru.



Na základě kombinace údajů ministerstva obrany a seismologických měření byl profesor Loeb schopen vypočítat přibližnou oblast, kam úlomky z IM1 dopadly.



Na základě toho byl schopen určit nejpravděpodobnější dráhu meteoru, který explodoval a odhodil svůj náklad.




Policie v Las Vegas zveřejnila kamerové záznamy po havárii UFO na dvorku

Díky financování ve výši 1,5 milionu dolarů od amerického podnikatele Charlese Hoskinsona, zakladatele blockchainové společnosti Cardano, profesor Loeb sestavil podle svých slov nejlepší tým oceánských průzkumníků na světě.



Patřil k němu Rob McCallum, zakladatel společnosti EYOS Expeditions a bývalý konzultant OceanGate Expeditions, který se v roce 2018 snažil spolu s generálním ředitelem Stocktonem Rushem vyvolat poplach ohledně zkázonosné ponorky Titan.



V polovině června se profesor Loeb vydal ze svého domova v Connecticutu na cestu do Papuy-Nové Guineje.



Několik dní předtím bývalý zpravodajský důstojník amerického letectva David Grusch zveřejnil tvrzení, že pracovní skupina ministerstva obrany pro UFO zatajuje informace o tajném programu získávání UFO a má k dispozici „nelidské“ vesmírné lodě.



„Je snazší hledat mimozemská fakta na dně Tichého oceánu, než je získat od vlády,“ napsal tehdy profesor Loeb v expedičním deníku na serveru Medium.




Nové záběry UFO zachycují zřejmě pokročilou technologii

Poznamenal, že názor široké veřejnosti na možnost mimozemského života se mění.



Mezihvězdná expedice



Dne 14. června se expediční loď Silver Star vydala k předpokládanému místu přistání meteoru v Tichém oceánu asi 84 km severně od ostrova Manus v Papui-Nové Guineji.



„Na Papui, jazykově nejrozmanitějším místě na Zemi, se mluví asi 850 jazyky,“ napsal profesor Loeb na serveru Medium. „Přesto, pokud expedice objeví gadget s mimozemským nápisem, přidáme k této lokalitě nový jazyk.“



Poté, co posádka dorazila na místo, spustila do oceánu metr široké magnetické saně, které byly taženy za lodí dlouhým kabelem.



Posádka začala sběrem kontrolních vzorků sopečného popela ze dna oceánu mimo předpokládanou dráhu sondy IM1.




„Nejsme sami“: USA získaly plavidlo „nelidského původu“

Asi po týdnu expedice došlo k průlomu, když saně zachytily první „kulovité kovové kuličky“.



Tyto kuličky vznikají při výbuchu meteoritů a asteroidů a byly nalezeny na místech dopadu po celém světě. Prof. Loeb uvedl, že „drobné kovové perly“ byly tak malé, že je bylo obtížné zachytit pinzetou.



Loeb a výzkumný tým na lodi Silver Star zkoumají „kuličky“ získané ze dna Tichého oceánu



Profesor Loeb napsal na serveru Medium, že materiál zpočátku vypadal jako úlomky zkorodovaného železa.



Když je však výzkumný tým prozkoumal pod fluorescenčním rentgenem, zjistil, že se s největší pravděpodobností jedná o slitinu oceli a titanu, známou také jako S5 nebo nárazuvzdorná ocel. Pevnost oceli S5 výrazně převyšuje pevnost železných meteoritů, napsal profesor Loeb.




Mimozemšťané už dávno žijí mezi námi, tvrdí vědec napojený na CIA

Pod mikroskopem vypadaly „nádherně“, řekl profesor Loeb listu The Independent. „Jeden z nich vypadal jako Země, mnoho z nich vypadá jako zlato,“ řekl.



„Moje dcera se mě zeptala, jestli si může jeden vzít na náhrdelník. A já jsem řekl, že jsou příliš malé na to, aby se daly provléknout, “ dodal.



Předměty budou převezeny do Harvard College Observatory, kde je bude tým vědců analyzovat pro srovnání s jinými úlomky meteoritů.



Profesor Loeb je přesvědčen, že spíše než jehlu v kupce sena našla jeho „mezihvězdná expedice“ uprostřed oceánu drobná smítka mimozemské formy života.



Poslední den na moři, kdy profesor Loeb a jeho tým shromáždili 50 sférol z prvního rozpoznaného mezihvězdného meteoru, otevřeli na palubě lodi Silver Star lahve šampaňského.




Vládní zpráva o UFO se zřejmě poučila od Johna Durhama

„Naskytla se nám nová příležitost hledat mezihvězdné úlomky na dně oceánu,“ řekl profesor Loeb listu The Independent.



„A oceán je něco jako muzeum. Kdyby to spadlo do saharské pouště, už by to bylo zasypané pískem. Ty drobné kapičky dopadly na dno oceánu, čekaly devět a půl roku, dokud je náš magnet nepřilákal. Celý tento příběh je prostě úžasný.“



Pro vědce, který napsal více než 1 000 teoretických výzkumných prací, bylo nalezení drobných objektů na dně oceánu vzrušujícím zážitkem.



„Poslední dva týdny byly nejzajímavější v mé vědecké kariéře,“ řekl deníku The Independent.



Další kniha profesora Loeba s názvem Interstellar má vyjít v srpnu 2023.



Zdroj: independent.co.uk
Článek Profesor z Harvardu tvrdí, že našel úlomky mimozemské kosmické lodi se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden