SOSP na konferenci NatCon v Londýně
RSS

SOSP na konferenci NatCon v Londýně


Na National Conservatism konferenci , která je projektem Nadace Edmunda Burka a v polovině května se konala v Londýně s cílem posílit principy národního konzervatismu včetně svobody projevu, přednášeli 3 ministři a mezi 500 účastníky bylo i několik dalších britských poslanců. Na pozvání Toby Younga, zakladatele Free Speech Union , našich britských partnerů, jsem měl možnost se zúčastnit jako jeden ze dvou českých účastníků a nasbírat zkušenosti pro pořádání podobné konference v ČR.



Konzervatismus je podle Edmunda Burkeho především “úcta k tradici, zkušenostem, které se nashromáždily během minulých generací. To z ní dělá pouto mezi generacemi minulými a budoucími. Společnost nemá žádné právo ohrozit blahobyt svých potomků neuváženými zásahy do dědictví humanity, které je skryté v lidských tradicích. Představují metody fungování společnosti, jejichž prospěšnost byla ověřena testem času, a proto bychom jim měli důvěřovat.”



Na místě byl mj. stánek britské redakce The Epoch Times a redakce maďarského Hungarian Conservative. Zajímavý rozhovor jsem měl i s polskými účastníky nebo s Brňákem, který v Londýně dlouhodobě pracuje v jedné investiční společnosti. Bohužel zde nebyl nikdo zastupující vládní strany z ČR, jako by úplně ignorovaly evropské politické trendy posledních let.



Téma svobody projevu bylo přítomné v celé řadě vystoupení. Nejvíce se mu věnoval ředitel Free Speech Union, Toby Young. Progresivistickou woke ideologii s rostoucí cenzurou, cancel culture a netolerancí přirovnává k novému náboženství, které má svoje dogmata a tresty zavržení. Ale také prázdnotu a absenci smyslu pro humor. Už to můžeme sami mezi hlavními strůjci dezinfománie v ČR pozorovat.



Mé další tipy na záznamy z konferenčních vystoupení na mém osobním blogu .
The post SOSP na konferenci NatCon v Londýně first appeared on Společnost pro obranu svobody projevu .


Nejčtenější za týden