Francie: Babička zastřeleného Nahela: „Podříznu hrdla těm, kdo zastřelili mého vnuka!“
RSS

Francie: Babička zastřeleného Nahela: „Podříznu hrdla těm, kdo zastřelili mého vnuka!“


I když se již nepokoje do značné míry zklidnily – a to zejména proto, že si to žádali drogoví bossové i řadoví dealeři, kterým situace značně znesnadnila jejich obchody – stále se ozývají všichni, kdo mají pocit, že musí mladého Alžířana, který měl za sebou nejeden delikt, pomstít.
Z ulic se tak výhružky přesunuly směrem k policistům, kteří byli u zásahu, při němž byl mladý muslim zastřelen.
Asi nejvíc se upozorňuje na výroky babičky zastřeleného mladíka.
Poté, co podstoupil psychiatrické vyšetření v nemocnici Max-Fourestier (Nanterre) a byl oddělen od svého kolegy, aby se vyhnul jakékoli konzultaci, byl Florian M., 38letý policejní brigádní generál, vyslechnut a poté umístěn do vazby, kde dosud setrvává. Prozatím se zdá, že ho čeká nepodmíněný trest.
Pitva odhalila, že smrtelný výstřel zasáhl Nahela do hrudníku poté, co pronikl do předního skla a zápěstí mladíka. Během vyšetřování na místě policisté uvedli, že slyšeli babičku oběti říkat výhružná slova:
„Oba policisté mi neuniknou. Počkám si na ně (…) Zítra je den, kdy se podřezávají ovce, podříznu hrdla těm, kteří zastřelili mého syna. Existuje terorista, který je všechny chytí.“ (pozn.: jednalo se o islámský svátek obětí, který probíhal minulý týden)
Ovšem v nebezpečí zdaleka nejsou jen dva policisté, kteří se účastnili zásahu. Opakovaně byl dokonce napaden i jmenovec jednoho z nich. Tedy člověk, který oba policisty vůbec nezná.
Obyvatel Dordogne nese přesně stejné jméno jako policista zodpovědný za smrtelnou střelbu na Nahela. Muž od té doby obdržel desítky nenávistných zpráv.
Jeho život se změnil ze dne na den. 27. června, po Nahelově smrti, kdy jistý uživatel internetu rozšířil informace o totožnosti policisty odpovědného za smrtelnou střelbu.
500 km od místa střelby, obyvatel Dordogne, jmenovec policisty Floriana M., každý den vidí nenávistné zprávy na sociálních sítích, jak informoval Sud Ouest.
Otec rodiny se rozhodl podat stížnost o dva dny později, důkazem bylo asi padesát výhružných zpráv, které předal četnictvu.
„Vyhrožují, že pro mě mají kulku, podříznou mi hrdlo, zabijí naše děti, abychom zjistili, jak se cítí Nahelova matka. Je to extrémně násilné a děsivé,“ říká jmenovec policisty.
„První dny se vůbec nevyvíjely dobře. Tři noci jsem nespala. Nevím, co se děje s manželkou skutečného policisty.  Mezitím si někteří představovali, že policista není ve vazbě, ale je ukrytý v Dordogne… To je neskutečné,“ vypráví manželka jmenovce…
I po nepokojích dochází k útokům na policisty.
Například v Triel-sur-Seine byl v noci na čtvrtek před domem napaden policista 4 maskovanými zločinci.
Útočníci policistu zbili před jeho domem a poté utekli s jeho autem a služební zbraní. Nyní se po nich pátrá.
Ovšem je jen málo pravděpodobné, že budou dopadeni, podobně, jako nebyla – a už zřejmě ani nebude – dopadena drtivá většina výtržníků, kteří rabovali, zakládali požáry a ničili cizí majetek v ulicích francouzských měst.
Mnozí byli záhy po dopadení propuštěni a z odhadovaného počtu výtržníků někde mezi 100 – 200 tisíci bylo zatčeno asi jen 1%.  Část z nich již byla propuštěna, další se pravděpodobně dočkají velmi mírných trestů, tedy pokut a podmínek.
Mělo jít o největší masové nepokoje od roku 1789.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 4 Průměrně: 5 ]







Článek Francie: Babička zastřeleného Nahela: „Podříznu hrdla těm, kdo zastřelili mého vnuka!“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden