Proč pořád nosí jen tričko?
RSS

Proč pořád nosí jen tričko?



OTO KADĚRKA
Každý má svůj styl oblékání, každý pán a zejména paní. Měli jsme to teď v rubrikách z Karlových Varů. Završil to však Volodymyr Zelenskyj při přebírání ujištění, příslibů a darů.


Je to takové aktuální spojení myšlenek. Kdy na začátku týdne se potkali dva presidenti v Karlových Varech – president festivalu a president země, kdy oba byli oblečeni podle pozice a respektu k tomu protějšku. Pravda Bartoška byl v Karlových Varech asi více „doma“ tak si dovolil větší ležérnost a president naší země vpravdě asi vychován v ustrojovací kázni vypadal důstojně tomu setkání.
No včerejší svátek Jana Husa, který byl završen příletem presidenta Ukrajiny byl z jiného šálku čaje. Respektuji to, že Volodymyr Zelenskyj je z minulosti profesí herec . Ovšem co mi připadne nepatřičné je jeho image rádoby vojáka, které by se dalo vidět v jeho oblibě triček vojenského střihu. Když to nosí doma a všichni kdo ho tam navštěvují se strojí podle svého „úřadu“ tak je to asi v pořádku. Ovšem pokud jsem na státní návštěvě jiné země asi bych měl respektovat hostitele. Za mne je příjemné, že náš president zůstal věren svému civilnímu oděvu i když si jistě jako vysloužilý generál mohl vzít vojenský oděv. Možná i protokol presidenta o tom přemýšlel ale vážnost toho aktu setkání nechtěl snižovat tím, že by se potkal generál s jak to říci abych neurazil a nebo nenarazil , ale asi s kostýmem – ať použiji výraz, který je používán v uměleckém světě.
Já jsem na fotkách zveřejněných napočítal tři různá trika, které Volodomyr Zelenskyj na sobě při státní návštěvě měl. Dvě mi připadala , že mohou být součástí armádního munduru. Polokošile, kterou si vzal k premieru Fialovi a pomníku na Národní třídě mi tak nepřipadala. Trochu se v tom tak ztrácím.
Pravda už mi táhne na šedesát a nemusím rozumět všemu, ale pokud mi někdo vysvětlí co je za tím oblékáním presidenta ve válce a na cestách po spřátelených zemích je – budu za to rád.
Oto Kaděrka


The post Proč pořád nosí jen tričko? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden