Nepokoje obohacovačů už také v Německu: Řádění Afričanů v německém Giessenu (videa)
RSS

Nepokoje obohacovačů už také v Německu: Řádění Afričanů v německém Giessenu (videa)


V Giessenu se stovky černochů bouří a útočí na policisty a občany. Videa ukazují masové nepokoje, jichž se účastní až stovky Afričanů. Situace se místy zcela vymyká kontrole.
Násilné nepokoje na eritrejském festivalu v Giessenu. Stovky migrantů v sobotu napadly policisty a zapojily se do pouličních bitev s bezpečnostními silami. Videa na sociálních sítích ukazují bouřící se Afričany potulující se po ulicích

#Gießen : Militärdiktatur in Eritrea tritt geschlossen zurück, nachdem #Eriträer in Deutschland Autos angriffen. Ein großer Erfolg unserer Zivilgesellschaft. Von dieser Demonstrationskultur kann man lernen. pic.twitter.com/I1vQNLMIc5
— E L S T O L Z O (@elstolzoorginal) July 8, 2023



#Giessen #Mittelhessen
Wer meint, er müsse in Deutschland Polizisten angreifen, der möge seinen Protest gegen die Regierung seiner Heimat doch bitte zuhause vorort ausüben. Da wird man schnell mal erschossen, wenn man Polizei angreift. pic.twitter.com/7QUqKzbukQ
— AJ Martin (@AnkeJulieMartin) July 8, 2023


Podle policie došlo k masivním útokům na policii. Policisté hlásí házení kamenů a lahví, rvačky a nespočet pokusů o prolomení policejních bariér. Používají se také vodní děla. Zraněno bylo dosud nejméně 22 policistů.
Pozadím je zřejmě občanská válka v Eritrei. Festival pořádají příznivci vlády, odpůrci režimu tomu chtějí zabránit. Nicméně do jejich potyček zahrnují také policisty a kolemjdoucí.
Bezpečnostní síly jsou nasazeny s 1 000 policisty. Občané byli požádáni, aby se vyhnuli celé oblasti města. Zatím nejsou k dispozici žádné údaje o zraněních. Situace byla brzy odpoledne nepřehledná. Policie použila vrtulníky a drony.
Konkrétně policie uvedla: „Na Heuchelheimském mostě došlo mimo jiné k masivním útokům proti policii házením kamenů a lahví a pokusům prorazit policejní bariéry a přelézt ploty.
Z Heuchelheimského mostu byly na ulici házeny předměty a zapalovány dýmovnice. U Hessenhallenu velká skupina asi 100 lidí strhla bariérový plot. Na Neustädter Tor došlo k hádce s velkým počtem účastníků. Objevily se prý i výhrůžky motoristům. Kromě toho došlo k poškození automobilů. „

Eritreans clashing in #Gießen
We don't need this in Europe. pic.twitter.com/FnoI42744j
— Isolated Incidents (@diversity999x) July 8, 2023


V pátek stejné policejní oddělení tvrdilo, že v Giessenu nehrozí žádné nebezpečí a požádalo, aby se tyto „falešné zprávy “  dále nešířily.
Před festivalem se očekávaly násilné nepokoje, protože festival se již v loňském roce vymkl kontrole. V té době bylo zatčeno více než 30 lidí a mnoho policistů bylo zraněno. Město požádalo o zákaz akce,  ale neuspělo u správních soudů.

Läuft ja in Gießen. Da randalieren Fritz, Karl, Marc und Sven wieder mal rum. pic.twitter.com/UvGPvdSdiC
— Jacuzzi (@Jacuzz_i) July 8, 2023




Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Nepokoje obohacovačů už také v Německu: Řádění Afričanů v německém Giessenu (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden