Tento týden se na různých místech Vídně objevily samolepky proti ukrajinské politice EU
RSS

Tento týden se na různých místech Vídně objevily samolepky proti ukrajinské politice EU




SLOVANKA


Rakušané jsou doslova znechuceni útoky na domácí neutralitu, škodlivými důsledky sebevražedných sankcí na prosperitu ve své vlastní zemi a neustálými platbami zkorumpovanému režimu v Kyjevě.





Nyní se na centrálních místech ve Vídni objevily četné samolepky, které tento pocit zobrazují.
Mnoho Vídeňanů  bylo překvapeno, když si v pondělí ráno náhle všimli velkých samolepek ve stylu slavného pouličního umělce Banksyho, které najdete zejména v centru Vídně.
Podle interpretace  blogu TKP  vyjadřují „jasnou kritiku ukrajinské politiky EU a Rakouska“. Svědčí o tom například i to, že se na tramvajové zastávce na centrálním Schwarzenbergplatzu objevil protestní obraz.
Je to proto, že se nachází v bezprostřední blízkosti sovětského památníku osvobození, za kterým je od loňského roku vztyčena obrovská ukrajinská vlajka.
Poselství je stejně přímé jako účinné: kreslená postavička dívky s copánky zvedne ruku jako by chtěla znázornit „stop“ a zvrací ukrajinské vlajky ve formě bankovek. Nad ní je nápis černými písmeny: „Už toho máme dost“.
Kdo je za akci zodpovědný, není známo. Zatím se k odpovědnosti otevřeně nepřihlásila žádná aktivistická skupina. Nálepky jsou však předmětem živé diskuse na sociálních médiích: Zatímco někteří uživatelé s tímto tvrzením bezvýhradně souhlasí, jiní kvůli němu zuří, protože mají podezření, že za ním stojí údajná „ruská propaganda“.
Na jiných centrálních náměstích jsou mírně odlišné motivy: u Hofburgu je to dospělá žena, která plive ukrajinské vlajky, u okna knihkupectví na Stefansplatz je pro změnu muž středního věku.
Podle švýcarských  novin „Weltwoche“  samotné motivy ponechávají prostor pro spekulace o autorství. Obrázky byly šířeny na kanálu Telegram a na Twitteru.
Alpská republika trpí zejména důsledky sebevražedných sankcí a neochotou černozelené vlády, která ji nadále považuje za „bez alternativy“ – jedním z důsledků je nejvyšší inflace v západní Evropě (v eurozóně).
Kromě toho je rakouská neutralita stále více napadána.
Poté, co čtyřstranná jednotná fronta – FPÖ se na  protest zdržela  – povzbuzovala ukrajinského vládce Volodymyra Zelenského během videospojení v parlamentu v březnu, vláda nedávno oznámila svůj vstup do raketového deštníku NATO „Sky Shield“.
Daňový poplatník musí podporovat vyzbrojování Ukrajiny prostřednictvím „mírového nástroje“ EU.

 
Slovanka






 





The post Tento týden se na různých místech Vídně objevily samolepky proti ukrajinské politice EU first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden