„To není můj král!“ Skotové dali najevo co si o Karlu III. myslí
RSS

„To není můj král!“ Skotové dali najevo co si o Karlu III. myslí


Ve Velké Británii deset měsíců vládne král Karel III. Králem se stal automaticky po smrti své matky, královny Alžběty II., která byla nejdéle vládnoucím monarchou v britské historii.
Zatímco královna byla oblíbená u většiny britského lidu, médií a celého světa, situace s králem Charlesem je zcela odlišná. Vidíme frustraci a hlasy opozice vůči Karlovi III, které by za královny Alžběty II. nikdy nebyly.
Tento týden jsme byli svědky toho, jak se tento hlas nespokojenosti znovu ukázal světu. Shromáždili se antimonarchisté a mnozí lemovali cestu se žlutými tabulemi s nápisem „Není to můj král“.
Taková opozice vůči monarchovi by byla v době královny Alžběty nemyslitelná, ale časy se změnily a veřejnost nového krále příliš nemiluje.
Proč tomu tak je?
Princezna Diana
Veřejnost stále cítí hněv vůči Charlesovi za to, jak se choval k princezně Dianě. Jejich svatba se konala v roce 1981 v katedrále svatého Pavla v Londýně. Nemohli snad najít velkolepější kulisu pro svatbu! U Britů to byl symbol vzdoru proti nacistům během temných dnů bombardování, kdy se německé bombardéry pokusily srovnat Londýn se zemí během osmi měsíců v letech 1940 a 1941.
Charles si nikdy nechtěl vzít Dianu a manželství bylo od začátku vnucené, Charles se více staral o Camillu (která je nyní královnou). Charles a Camilla si spolu začali 5 let po svatbě. Charles a Diana se rozešli v roce 1992 a rozvedli se v roce 1996. Samozřejmě existuje také podezření, že Dianina smrt nebyla nehoda, ale to je už jiné téma.

Otevřeně hovoří o politických názorech

Charles byl vždy otevřený se svými názory na rozdíl od královny Alžběty, která nikdy nevyjádřila své názory veřejně. Ve skutečnosti nikdy ani neposkytla rozhovor. Charles se pravidelně vyjadřuje k mnoha tématům, zejména k životnímu prostředí a jeho tlaku na čistou nulu. Jeho četné dopisy do novin z něj dělají ideologického propagandistu.





Politické vměšování
Před osmi lety bylo po desetileté právní bitvě zveřejněno 27 dopisů (známých jako memoranda o černém pavoukovi). Ukazují hloubku Karlova lobbování u vlády na nejvyšší úrovni.
Napsal tehdejšímu premiérovi Tonymu Blairovi a požadoval širokou škálu věcí, včetně lepšího vybavení pro vojáky nebo dostupnosti alternativních bylinných léků. Taková míra zasahování panovníka prostě není v Británii běžná. Konstituční monarcha by měl být nad tím a nikdy by se neměl zapojovat do vládní politiky.
William a Kate
Veřejnost upřednostňuje Williama a Kate. Ve skutečnosti si v některých průzkumech za posledních deset let polovina veřejnosti myslela, že Karel prostě předá trůn Williamovi. To se samozřejmě nestalo, ale ukazuje to obecnou nechuť k Charlesovi, který je považován za odtažitého a příliš názorového. William a Kate se nikdy nezapletli do skandálů a nikdy nešlápli vedle.
Nevrlý Charles
Charles je považován za nedůtklivého a bezcitného. Některé z jeho soukromých řečí a záchvatů vzteku se staly veřejně známými. Je vnímán jako nevrlý a zcela bez empatie. Naprostý opak jeho Matky.




Krátká vláda

Bude vládnout jen krátce. Alžběta se stala královnou ve 25 letech. Karel se stal králem v 73 letech, což z něj činí nejstaršího monarchu, který kdy nastoupil na trůn. Je zřejmé, že jeho čas na trůnu nebude dlouhý.




 
Rezervovaný
Charles je považován za odměřeného a snobského. To je v ostrém kontrastu s princeznou Dianou, která byla otevřená a projevovala vřelost a empatii, kterou Charles zcela postrádá. Královna Alžběta měla také zvláštní způsob s veřejností a dokázala někoho uklidnit a dát jim pocit výjimečnosti, péče a důležitosti.
WEF
A nakonec, a to je pravděpodobně hlavní důvod, proč je Charles neoblíbený – určitě mezi mnohými z jeho odpůrců – je jeho spojení s WEF. Dne 3. června 2020 pronesl projev na Světovém ekonomickém fóru, kde byla zahájena iniciativa Great Reset.

Samozřejmě to nebylo poprvé, co oslovil WEF. Vystoupil na konferenci v lednu 2020 v Davosu, kde přednesl projev o dekarbonizaci. Vyzval přítomné vůdce, aby vedli změnu paradigmatu, aby inspirovali akci k odvrácení blížící se katastrofy.
Měl samozřejmě na mysli změnu klimatu, která má být základem ničivé klimatické politiky. Řekl také, že potřebujeme globální Marshallův plán, abychom zachránili životní prostředí. Jednoduše, má „plnou hubu“ nulových nesmyslů.



Klaus Schwab a princ Charles spolu dokonce nahráli podcast o tom, proč potřebujeme Velký reset. Charles podporoval toto převzetí od samého počátku a je jedním z vůdčích hlasů, který nám všem vnucuje Velký reset.


Zpět do Skotska. Během letošní korunovace  v Londýně jsme viděli jen malý počet transparentů „To není můj král“. Ve Skotsku jsme jich  tento týden viděli mnohem více.

To by mohl být začátek mnohem širší a rostoucí nespokojenosti s vládou krále Karla III….




Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek „To není můj král!“ Skotové dali najevo co si o Karlu III. myslí se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden