KDE UDĚLALI SOUDRUZI Z NDR ENERGETICKOU CHYBU?
RSS

KDE UDĚLALI SOUDRUZI Z NDR ENERGETICKOU CHYBU?


Německo si zavřelo jaderky  a teprve teď soudruzi grýndýláci zjistili, že to je trochu průšvih a mlsně koukají na naše dráty z uhelek.
Tohle mě opravdu baví.  Tak oni si zaříznou elektrárny, protože chtějí být nejzelenější na světě. To, že nemusí foukat nebo svítit tolik, aby jim to stačilo na pokrytí průmyslu a domácností jim nevadí. Jedeme hlavou do zdi, zpátky ni krok. Ale protože ten průmysl přece jenom nějak v provozu udržet chtějí, minimálně na to, aby jim vyráběl elektroauta, není nic jednoduššího, než si tu energii koupit od někoho, kdo není tak padlej na hlavu a fungující elektrárny si nechal. Jako třeba od nás. Aktuálně dováží Německo cca 43% energie. To je pokrytectví jako vyšité, ale zjevně to nikomu nevadí.
No a protože my nemáme českého premiéra a vládu, my máme premiéra bruselsko-ukrajinského,  ani pro něj není nic jednoduššího, než jim tu naši energii prodat. A klidně za to ještě bude poslouchat blbý řeči o tom, jak fuj a neekologicky se chováme, a nechá si za ty uhelky napařit pokutu ve formě emisních povolenek pro spekulanty.


A protože obchodujeme na Lipské burze  a Německo má asi tak dvojnásobnou kupní sílu, tak nám tu naši energii tahle německá sranda parádně prodraží.


Taky se ptejte, proč musíme dostavět za nehorázné peníze pomocí amerických firem Dukovany a případně Temelín.
To jen, až zase budete nevěřícně zírat na složenky, proč že to máme nejdražší elektřinu,  když jí tu máme habaděj. Protože Green Deal.
Zdroj


Nejčtenější za týden