Zelenskyj: Biden by mohl ukrajinský konflikt ukončit během pěti minut
RSS

Zelenskyj: Biden by mohl ukrajinský konflikt ukončit během pěti minut


Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj prohlásil, že jeho americký protějšek Joe Biden by mohl ukončit ukrajinský konflikt během pěti minut tím, že by se vzdal ukrajinského území, ale Kyjev s tím nesouhlasí. (Foto: Shutterstock)









„Pokud hovoříme o ukončení války na úkor Ukrajiny, jinými slovy, abychom se vzdali svých území, no, myslím, že tímto způsobem by ji Biden mohl ukončit i za pět minut. Ale my bychom s tím nesouhlasili,“ řekl v rozhovoru pro ABC News.




Pravoslavný kněz běžel ke koloně se Zelenským a proklínal jej

Vyjádřil se také k výrokům bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, který slíbil zastavit boj do 24 hodin. Zelenskyj zopakoval, že Trump už tuto možnost měl, když byl ve funkci.



„Jediná touha ukončit válku je krásná. Ale toto přání by mělo být založeno na nějaké reálné zkušenosti. No, vypadá to, že Donald Trump už těch 24 hodin jednou ve své době měl. Byli jsme ve válce, ne v plnohodnotné válce, ale byli jsme ve válce, a jak předpokládám, měl ten čas k dispozici, ale musel mít nějaké jiné priority,“ trval na svém ukrajinský vůdce.




Turecký prezident Erdogan prohlásil, že Ukrajina si zaslouží členství v NATO

Přitom zmínil některé „nebezpečné signály“ , pokud jde o snížení pomoci Ukrajině, „přicházející od konkrétních politiků“ v USA.



Zdroj: tbsnews.net




Zelenskyj se před kamerami hádal o válce s bulharským prezidentem

Článek Zelenskyj: Biden by mohl ukrajinský konflikt ukončit během pěti minut se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden