Německo: Klimatičtí extremisté chtěli zabránit automobilovému závodu, zranili při tom traťového komisaře (video)
RSS

Německo: Klimatičtí extremisté chtěli zabránit automobilovému závodu, zranili při tom traťového komisaře (video)


V Německu jsou klimatičtí šílenci ještě obtížnější než kdekoli jinde, prakticky denně jsou tam vidět přilepení porůznu na silnicích, ale okupují i historické památky, muzea, galerie, autosalony či koncertní sítě.
Tentokrát se snažili překazit automobilové závody a neštítili se při tom sáhnout k násilí. Jisté je, že nakonec neskončí dál než u pokuty (pokud vůbec), protože klimatičtí extremisté jsou v Německu obzvláště hájeni…
 Tři klimatičtí radikálové zaútočili na traťového komisaře na Norisringu v Norimberku. Podle policie byl muž lehce zraněn a převezen do nemocnice k ošetření. Ochranka chtěla zabránit klimatickým idiotům, aby zaútočili na trať a paralyzovali závod.
Policie trojici lidí vyšetřuje kvůli nebezpečnému ublížení na zdraví. Policejní mluvčí řekl, že jeden z útočníků byl již úřadům znám. Úřady nyní také vyšetřují pachatele násilných činů a další osobu pro podezření z přestupku.
O víkendu proběhly 80. Mezinárodní rychlostní  závody v rámci německého mistrovství cestovních vozů (DTM).
Podle policie chtěli další narušitelé vstoupit na závodní dráhu a zablokovat ji jen asi deset minut před startem. Čtyři z nich uspěli, řekl mluvčí.
Po několika minutách bezpečnostní služba a policie klimatické extremisty odklidily, což nebyl problém, protože tentokrát nebyli ekoteroristé  přilepeni.
Podle informací policie držela do odpoledne ve vazbě celkem dvanáct lidí, aby zabránila dalším trestným činům.
K odpovědnosti za akci se přihlásila radikální klimatická skupina „Poslední generace“, která podle svých vlastních prohlášení provedla akci společně se skupinou „Extinction Rebellion.“
Stříkali na vozovku oranžový olej a vyvěsili transparenty se svými požadavky. Není známo, která ze dvou klimatických skupin způsobila násilí.

Norisring-DTM-Rennen unterbrochen – Rasen Richtung Klimakatastrophe stoppen!
Wir haben heute mit Menschen von Extinction Rebellion vor einhundert Tausend Fans das DTM-Rennen in Nürnberg mit orange gefärbten Öl auf der Fahrbahn unterbrochen. pic.twitter.com/IbMXeYbQLr
— Letzte Generation (@AufstandLastGen) July 9, 2023


„Žijeme v demokracii a každý může vyjádřit svůj názor,“ komentoval incident Jürgen Schielein, místopředseda představenstva Motorsport Clubu Norimberk.
Magazínu Motorsport řekl: „Ale pokud existuje nebezpečí pro život a zdraví, je to nepřijatelné. To bylo příliš nebezpečné. Lití oleje na závodní dráhu je úmyslným nebezpečím pro závodní jezdce.“
Šéf týmu kritizoval nebezpečnou akci na Norisringu: „Všechny týmy jsou tak opatrné, aby žádná ropa netekla na zem – a pak přijdou takoví lidé a rozlijí olej na trati. Oni nemohou být normální. Každý, kdo potře závodní dráhu olejem, by měl jít do vězení.“
Po celostátní razii v květnu „Poslední generace“ dosud odmítla obvinění, že je  zločineckou organizací . V květnu se skupina na Twitteru zeptala: „Jednáme s politiky, policií a církevními představiteli. Co je na tom trestného?“
Podle spolkové ministryně vnitra Nancy Faeserové (SPD) se dosud dostalo do konfliktu se zákonem 740 členů radikální klimatické skupiny, většinou kvůli nátlaku a škodám na majetku.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Německo: Klimatičtí extremisté chtěli zabránit automobilovému závodu, zranili při tom traťového komisaře (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden