Zelenskyj vykazuje autoritářské rysy. Švýcarská rozvědka promluvila
RSS

Zelenskyj vykazuje autoritářské rysy. Švýcarská rozvědka promluvila


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podle švýcarské rozvědky stále více vykazuje autoritářské rysy. O zprávě zpravodajské služby informoval v neděli deník Neue Zürcher Zeitung (NZZ). (Foto: Twitter)









Podle listu se Zelenskyj snaží zbavit politické konkurence před prezidentskými volbami, které se mají konat v řádném termínu na konci března příštího roku.




Nevhodné prezidentské setkání s Volodymyrem? Český občan se vyjádřil

Podle zpravodajské služby je Zelenského snaha zaměřena především na kyjevského starostu Vitalije Klička, který je považován za nejvážnějšího konkurenta současného prezidenta.



Švýcarští analytici očekávají, že západní státy budou na Zelenského tlačit, aby prezidentské volby proběhly ve férové atmosféře. Je však otázkou, zda se kvůli válečnému konfliktu uskuteční podle plánu.




Zelenskyj: Biden by mohl ukrajinský konflikt ukončit během pěti minut

Podle švýcarského tisku zaslala zpravodajská služba krátce před zamítnutým hlasováním o povolení reexportu tanků na Ukrajinu vládě v Bernu zprávu vyjadřující obavy z rostoucího autoritářství Volodymyra Zelenského.



Odmítavý postoj švýcarského kabinetu není překvapivý. Švýcarsko v rámci své neutrality nepovoluje prodej zbraní státům, které jsou ve válce.




Zelenskyj: Biden by mohl ukrajinský konflikt ukončit během pěti minut

Švýcarsko za své odmítnutí prodat zbraně Ukrajině čelí kritice ostatních evropských států.



Na druhou stranu Bern uplatňuje řadu sankcí, které Evropská unie uvalila na Moskvu po zahájení ruské invaze na Ukrajinu.



Zdroj: swissinfo.ch
Článek Zelenskyj vykazuje autoritářské rysy. Švýcarská rozvědka promluvila se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden