Rakušan lže o migračních kvótách
RSS

Rakušan lže o migračních kvótách



ROBERT KOTZIAN
Ministr vnitra Vít Rakušan začátkem června, s podporou Petra Fialy, na Radě EU schválil tzv. nový migrační pakt. Ten obsahuje lišácky “zakódované” migrační kvóty. Rakušanovo ministerstvo nyní nechalo po celé republice vylepit lživý a proto neuvěřitelný plakát, který vidíte na fotce.


Veřejnoprávní média, stát a řada politických neziskovek se mohou zlomit v půli, jak bojují s tím, co považují za dezinformace. A zatím je to stát, který je aktivně šíří.
Webová stránka na plakátu odkazuje na stránku Rakušanova ministerstva, které odkazuje na stránku Rady EU. Ta však usvědčuje Ministerstvo vnitra ze lži.
Říká se tam, že režim přebírání příslušnosti k vyřízení žádostí migrantů o mezinárodní ochranu se stane POVINNÝM, pokud přislíbená přemístění migrantů nedosáhnou kvóty stanovené migračním paktem, případně rozhodnutím Rady EU. Zní to asi trochu složitě, ale právě toto jsou ony kvóty, které migrační pakt obsahuje. Více případně v mém článku (odkaz v komentáři).
K neuvěření je, že vláda vedená premiérem, který se ještě před několika lety stavěl ostře proti migračním kvótám, nakonec kvóty sama schválí. Stačí, aby úředníci EU migrační předpis “šikovně” napsali a čeští politici škočí na špek. Jak jsem ale psal 24. června, nejspíše dobře věděli, co dělají, protože v rámci českého předsednictví ve druhé polovině loňského roku sami předložili návrh, který zakamuflované kvóty obsahuje.
K neuvěření je také to, že tato vláda bez začervenání oblepí republiku lživými plakáty a peskuje kde koho, že šíří dezinformace a komu tím vlastně pomáhá…
 
fb

The post Rakušan lže o migračních kvótách first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden