VIDEO: Dmitrij Peskov přiznal, že v Kremlu pouhých 5 dní po tzv. puči proběhla tajná schůzka Putina s Prigožinem a veliteli PMC Wagner! Ruský prezident pozval do Kremlu celkem 35 lidí v čele s Prigožinem, Utkinem, šéfem Rosgvardie Zolotovem a šéfem zahran
RSS

VIDEO: Dmitrij Peskov přiznal, že v Kremlu pouhých 5 dní po tzv. puči proběhla tajná schůzka Putina s Prigožinem a veliteli PMC Wagner! Ruský prezident pozval do Kremlu celkem 35 lidí v čele s Prigožinem, Utkinem, šéfem Rosgvardie Zolotovem a šéfem zahran


VIDEO: Dmitrij Peskov přiznal, že v Kremlu pouhých 5 dní po tzv. puči proběhla tajná schůzka Putina s Prigožinem a veliteli PMC Wagner! Ruský prezident pozval do Kremlu celkem 35 lidí v čele s Prigožinem, Utkinem, šéfem Rosgvardie Zolotovem a šéfem zahraniční rozvědky Naryškinem! Dohodli se na další spolupráci v bojových operacích a na “sundání” Gerasimova z pozice velitele SVO! Zinscenovaný puč pomohl odkrýt zrádce a zbabělce v genštábu a na důležitých postech státní správy!
Jaký je rozdíl mezi konspirací a realitou? Asi tak 14 dní! Takto lakonicky by se dalo konstatovat neuvěřitelné přiznání mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova ruským novinářům, že výbušná informace francouzského listu Libération o tajné schůzce Putina s Prigožinem v Kremlu pár dní po tzv. puči je pravdivá. A nejen pravdivá.
Dmitrij Peskov odhalil [ 1 ], že na tajné schůzce bylo 35 pozvaných hostů, kromě Prigožina tam byl i zakladatel Wagnerovců a podplukovník Dmitrij Utkin a všichni velitelé vojskových útvarů PMC Wagner.   Prezident Vladimir Putin jednal skoro 3 hodiny v Kremlu se zakladatelem žoldnéřské skupiny Wagner Jevgenijem Prigožinem a jeho veliteli o ozbrojené vzpouře, kterou se Wagner pokusil vyvolat proti armádním špičkám, uvedl v pondělí Putinův mluvčí.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v2wn102","div":"rumble_v2wn102"});
O schůzce jako první informoval právě francouzský list Libération , který uvedl, že se Prigožin setkal s Putinem a šéfem Národní gardy Viktorem Zolotovem a šéfem zahraniční rozvědky SVR Sergejem Naryškinem. Schůzka se podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova uskutečnila 29. června, pět dní po přerušené vzpouře, která je všeobecně považována za nejvážnější výzvu pro Putina od jeho nástupu k moci v poslední den roku 1999, ale od samotného počátku v tom něco smrdí.
“ Jediné, co můžeme říci, je, že prezident zhodnotil působení Wagnerovců na frontě během speciální vojenské operace a také zhodnotil události z 24. června ,” řekl Peskov novinářům. Dodal, že Putin si vyslechl vysvětlení velitelů, co se stalo, a nabídl jim další možnosti zaměstnání a boje. “ Velitelé nastínili svou verzi toho, co se stalo 24. června. Zdůraznili, že jsou věrnými stoupenci a vojáky hlavy státu a vrchního velitele. Řekli také, že jsou připraveni pokračovat v boji za vlast , ” uvedl Peskov.
Tajná schůzka úplně všech Putinových lidí v Kremlu pouhých 5 dní po údajném puči
A je to venku. V době, kdy ruská média mluvila a psala o tom, že hrdinná Rosgvardia a Ruská armáda potlačila puč, tak ve stejné chvíli se v Kremlu odehrávalo tajné setkání Wagnerovců s Putinem, Zolotovem a Naryškinem a všichni velitelé PMC Wagner tam slíbili Putinovi věrnost. Před 5 dny velitelům PMC Wagner při cestě do Moskvy stavěla Rosgvardia barikády na přivaděčích do hlavního města a o 5 dní později všichni Wagnerovci jsou uvnitř Kremlu a dojednávají další plodnou spolupráci mezi Utkinovou organizací a Kremlem.
Celé to probíhá přitom tajně a nikdo se to nemá dozvědět. Nakonec se to ven dostane, francouzský list se odvolává na zdroje francouzské rozvědky DGSE, která má tradičně do Kremlu dveře široce otevřené již od dob prezidentování Françoise Mitterranda ve Francii, který navázal velice přátelské a kladné vztahy se Sovětským svazem po nástupu do své funkce v roce 1981.
Jevgenij Prigožin při odjezdu z Rostova na Donu jako celebrita Americký list Newsweek uvedl [ 2 ] , že odhalení tajné schůzky Priogžina s Putinem v Kremlu pouhých 5 dní po údajném puči vyvolává otázky, jak dalece lze věřit oficiální verzi Kremlu o puči, protože odhalení tajné schůzky odkrývá úplně jiné vztahy mezi Putinem a Wagnerovci, které lze jen stěží označit za nepřátelské nebo nebezpečné, protože jen málokdo uvěří pohádce a příběhu o tom, že prezident Putin si pouhých 5 dní po údajném skutečném puči pozve do Kremlu nejen Prigožina, ale úplně všechny pučisty, úplně celou skupinu Wagner , aniž by na okamžik měl obavy o svou bezpečnost vzhledem k tomu, jak krátká doba od puče proběhla.
Putin s nimi setrval v družném kolektivu prakticky 3 hodiny a nabídl jim možnosti dalšího zapojení do bojů na Ukrajině. Mluvčí Dmitrij Peskov na té schůzce vůbec nebyl a uvedl v telefonickém rozhovoru, že detaily nejsou známy, ale že zná pouze rámcové informace a obecné závěry, které ze schůzky vzešly. Putin se nikdy se zrádci nebaví! To hlásaly ruské kanály na Telegramu, že Prigožin je po puči mrtvý muž a do blízkosti Putina se už nikdy prý nedostane. Hehe, kokosy a nudle!
Gerasimov byl sesazen přesně podle plánu a požadavků Prigožina a nahrazen jeho člověkem
Odehrálo se to přesně tak, jak jsem psal tady na Aeronetu v konspirační rovině a v té době ještě bez oficiálního potvrzení. A vidíte? Vyplulo to na povrch a Putin si 5 dní po tzv. puči svolal své věrné do Kremlu a vyhodnotili celou psychologickou operaci. Došlo totiž přesně k tomu, co Jevgenij Prigožin požadoval ve svých docela ukřičených videích.
V neděli se totiž do zahraničního tisku [ 3 ] dostaly už otevřeně z Kremlu informace o tom, že Vladimir Putin krátce po tajné schůzce v Kremlu s Wagnerovci sesadil v genštábu z funkce velitele SVO náčelníka generálního štábu Valerije Gerasimova.  Jak už jsme v předstihu minulý týden na Aeronetu informovali, jeho místo velitele speciální operace na Ukrajině převzal generálplukovník Michail Teplinský.
GenPlk. Michail Teplinský, nový velitel SVO na Ukrajině Gerasimov zůstává náčelníkem genštábu, ale stará se prý jen o administrativu štábu, tedy o to, co dělal předtím, než byl jmenován před půl rokem do funkce velitele SVO. Důvodem sesazení bylo oficiálně prý profesionální selhání, čímž se podle ruských novinářů myslí ten útěk Gerasimova v helikoptéře, když prchal ze štábu velení SVO v Rostově, protože Wagnerovci se blížili k městu.
Útěk z velitelského štábu v době ohrožení vlasti je neodpustitelný, takže Gerasimov byl odvolán, tento důvod pro odvolání nelze zpochybnit a přesně takový důvod Putin potřeboval, aby mohl Gerasimova odstavit z velení SVO. Putin nemohl Gerasimova odvolat na tzv. klientelistické bázi, tedy na základě křičení Jevgenije Prigožina ve videu. Prigožin pouze posloužil jako enfant terrible Kremlu pro sesazení velitele SVO.
Členové “Zlaté pagody” v Kremlu vyhodnotili výsledky speciálního vojenského puče
Vladimir Putin potřeboval velitelské selhání Gerasimova v čele velení SVO. A to selhání zařídil Prigožin, když se rozhodl udělat výlet s obrněnou technikou do štábu velení SVO v Rostově. Bylo očekávané, že Gerasimov udělá chybu a uteče. A přesně to udělal. Podobné chyby udělali i mnozí další v ruské státní správě. Mezi nimi i ministr obrany Sergej Šojgu.
Ten ale ve funkci zůstává, i když ruské zdroje hlásí, že už nemá volný přístup do generálního štábu a že se věnuje inspekčním cestám po ruských zbrojních závodech po celém Rusku. Takže Prigožin dosáhl svého, ve velení SVO už není Gerasimov, ale celé se to odehrává potichu a během tajných schůzek v Kremlu, aby se to nikdo nedozvěděl. A když to praskne, tak se to přizná, ale vykreslí se to jako skvělé prezidentovo umění vyjednávat s každým, třeba i se zlými pučisty.
Členové Zlaté pagody v Moskvě. Nedatované foto Vladimira Putina, Dmitrije Medveděva a Jevgenije Prigožina. Z tváří lze snadno vyčíst, kdo komu podléhá v hierarchii zednářské pagody Veřejnost tomu sice neuvěří, ale o to vlastně nejde. Důležitý je výsledek, a tím není ani tak odstranění Gerasimova z funkce velitele SVO, ale jeho totální zdiskreditování do budoucna, nálepka zbabělce, který utekl z velitelství SVO před blížícím se nepřítelem, i když to byl jenom “uřvaný” Prigožin, který sehrál životní roli. Taková je realita.
Zlatá pagoda v Moskvě drží pevně pohromadě, její členové se sešli tajně v Kremlu, že всё было хорошо но никому не скажите что мы были здесь и что мы все друзья. Tyto spolky mají vlastní pravidla a zákony, takže všechno to, co se nechává pouštět na veřejnost v médiích, je v podstatě podvrh. Deception. Maskírovka. A než se z konspirace stane realita, trvá to nějaký čas, který ale je dostatečně dlouhý na to, aby konceptuální slepota znovu dala vyniknout kokosům a nudlím v médiích a na sociálních sítích.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden