Tento harvardský profesor věří, že našel kousky „mimozemské technologie“ ve vodách Papuy-Nové Guineje
RSS

Tento harvardský profesor věří, že našel kousky „mimozemské technologie“ ve vodách Papuy-Nové Guineje


V poslední době se doslova vyrojily informace o výskytu UFO na naší planetě. Ať je to jak chce, více než cokoli jiného se zdá, že jde o záměr. Dosud se neobjevilo tolik informací z tohoto ranku jako v několika posledních měsících.
Velmi nápadný je fakt, že v současné době, kdy máme dostupná videa mnoha různých událostí, právě onen výskyt UFO zatím nikdo spolehlivě nezaznamenal.
Nyní pro změnu přišel jistý profesor s tím, že sice on sám UFO neviděl, ale našel něco, co by mohlo být součástí mimozemské technologie. Do pátrání se údajně pustil poté, co byl upozorněn na pád ohnivé koule do moře v dané oblasti.
Avi Loeb, profesor na Harvardu, si je jistý, že  identifikoval  možné pozůstatky mimozemské technologie v troskách meteoru, který se v roce 2014 zřítil do moře u pobřeží Papuy-Nové Guineje.
Materiály byly nedávno Loebem a jeho kolegy převezeny zpět na Harvard k dalšímu zkoumání. Vesmírné velitelství Spojených států je schopno s téměř neotřesitelnou mírou spolehlivosti 99,999% prokázat, že pochází z jiné sluneční soustavy.
Vláda poskytla Loebovi k prozkoumání vzdálenost v okruhu 10 kilometrů kolem možného místa přistání.
„Byla tam ohnivá koule a vláda ji detekovala z ministerstva obrany. Je to velmi velká oblast velikosti Bostonu, takže jsme ji chtěli prozkoumat,“ řekl Loeb.
„Zjistili jsme vzdálenost ohnivé koule na základě časové prodlevy mezi příchodem tlakové vlny, třeskem výbuchu a světlem, které rychle  dorazilo.“
Díky svým výpočtům byli schopni vykreslit možný kurz meteoru. Výsledky jejich výpočtů vyryly kurz, který se vyskytl přesně přes desetikilometrové pásmo, které bylo předpovězeno vládou Spojených států.
Loeb a jeho tým cestovali na místo v lodi známé jako Silver Star. Loď udělala několik kol podél i kolem kurzu, který byl na základě místa pádu vytyčen. Vědci prozkoumali dno oceánu pomocí saní, které byly naloženy magnety a byly připojeny k jejich lodi.

„Našli jsme deset kuliček. Jedná se o téměř dokonalé koule nebo kovové kuličky. Když se na ně podíváte mikroskopem, vypadají velmi odlišně od pozadí,“  vysvětluje Loeb.
„ Mají barvy zlaté, modré, hnědé a některé z nich připomínají miniaturu Země.“

Zkoumání jejich složení odhalilo, že jsou složeny z 84 procent  železa, 8 procent  křemíku, 4 procent hořčíku a 2 procent titanu, kromě dalších stopových složek. Jsou menší než milimetr na šířku. Tým jich objevil celkem padesát.


„Má materiálovou pevnost, která je tvrdší než všechny vesmírné horniny, které byly dříve pozorovány a katalogizovány NASA,“   dodal Loeb.
„Vypočítali jsme jeho rychlost mimo sluneční soustavu. Byla 60 km za sekundu, což je rychlejší než 95% všech hvězd v blízkosti Slunce. Skutečnost, že byla vyrobena z materiálů odolnějších než železné meteority a pohybovala se rychleji než 95% všech hvězd v blízkosti Slunce, naznačuje, že by to mohla být kosmická loď z jiné civilizace nebo nějaké technologické zařízení.“

Srovnává současnou situaci s jednou z kosmických lodí Voyager, které byly vyvinuty a nasazeny NASA.
„Opustí sluneční soustavu za 10 000 let. Jen si představte, že se srazí s jinou planetou za miliardu let. Vypadaly by jako meteorická kompozice, která by se pohybovala rychleji než obvykle,“ vysvětluje Loeb.
Na Harvardu vyšetřování a zkoumání teprve začalo. Loeb se snaží zjistit, zda jsou kuličky umělým nebo přírodním produktem.
Pokud se ukáže, že se vyskytují přirozeně, poskytne vědcům informace o druzích materiálů, které by mohly existovat mimo naši sluneční soustavu. Pokud to není přirozené, můžeme začít klást vážné otázky.
„Bude nám trvat desítky tisíc let, než opustíme naši sluneční soustavu s naší současnou kosmickou lodí k jiné hvězdě. Tento materiál strávil ten čas tím, že k nám cestoval, ale už je tady,“  usmál se Loeb.
Stále musí zkoumat další trosky a kamera, která byla připojena k jejich saním, má hodiny filmu, které ještě neprozkoumal. Myslí si, že existuje možnost, že kuličky jsou jen několika prvními náznaky, které povedou k mnohem většímu objevu.
„Pomáhají nám také určit jakkoliv velký kousek meteoru, který bychom mohli najít v budoucí expedici,“ upřesňuje Loeb.
„Doufáme, že najdeme velký kus tohoto objektu, který přežil náraz, protože pak můžeme zjistit, zda je to kámen nebo technologický přístroj.“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Tento harvardský profesor věří, že našel kousky „mimozemské technologie“ ve vodách Papuy-Nové Guineje se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden