Zelenskyj: Je „absurdní“, že Ukrajině nebyl nabídnut časový rámec vstupu do NATO
RSS

Zelenskyj: Je „absurdní“, že Ukrajině nebyl nabídnut časový rámec vstupu do NATO


Podle Zelenského by bylo absurdní, kdyby Ukrajině nebyl na summitu ve Vilniusu nabídnut časový rámec pro členství v NATO. (Foto: Shutterstock)









„Je bezprecedentní a absurdní, když není stanoven časový rámec ani pro pozvání, ani pro členství Ukrajiny. A zároveň se přidávají vágní formulace o „podmínkách“ i pro pozvání Ukrajiny,“ napsal na Twitteru.








Zelenskyj vykazuje autoritářské rysy. Švýcarská rozvědka promluvila

„Zdá se, že neexistuje žádná připravenost ani pozvat Ukrajinu do NATO, ani ji učinit členem Aliance. To znamená, že se ponechává příležitost vyjednat členství Ukrajiny v NATO při jednáních s Ruskem. A pro Rusko to znamená motivaci pokračovat v teroru.“



Zelenskyj dodal, že o tom bude jednat na summitu.




We value our allies. We value our shared security. And we always appreciate an open conversation. Ukraine will be represented at the NATO summit in Vilnius. Because it is about respect. But Ukraine also deserves respect. Now, on the way to Vilnius, we received signals that… — Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 11, 2023

Nevhodné prezidentské setkání s Volodymyrem? Český občan se vyjádřil

Článek Zelenskyj: Je „absurdní“, že Ukrajině nebyl nabídnut časový rámec vstupu do NATO se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden