Jan Hnízdil: Vyloučení České lékařské komory
RSS

Jan Hnízdil: Vyloučení České lékařské komory


„Vědecká rada ČLK









Čestná rada ČLK



Etická komise ČLK



právní oddělení ČLK



OS ČLK Praha 2



Vážené kolegyně, vážení kolegové,



před dvěma týdny jsem zaslal nejvyšším orgánům České lékařské komory podnět, v němž jsem podmínil placení členských příspěvků tím, že se ČLK otevře diskuzi a provede reflexi chyb období covidizmu ( https://www.blogosvet.cz/article/moje-komora-mi-nerozumi-4FKcG ). K dnešnímu dni žádný z oslovených orgánů neodpověděl, příjem podnětu nepotvrdil.



Několik právníků mne varovalo, že lékařská komora bude můj podnět pravděpodobně ignorovat, aby poté vymáhala placení příspěvku soudní cestou a pro neplacení vyloučila. Takový scénář nemohu připustit. S politováním konstatuji, že ČLK během covidizmu porušovala základní principy lékařské profese a mravnosti, potlačovala kritické názory, oponenty dehonestovala, zneužívala povinného členství k prosazování vlastních názorů a mocenských cílů, šířením iracionálního strachu se podílela na rozvratu zdravotnictví i celé společnosti. Za toto profesionální a etické selhání odmítá nést zodpovědnost.



Nechci porušovat zákony, vést s komorou soudní spor nebo se dobrovolně vystavit odvetě totalitní komorové moci. Ze zákona povinný členský příspěvek za rok 2023 jsem proto uhradil. Současně jsem se rozhodl Českou lékařskou komoru, pro hrubé porušování odbornosti a etiky, z mého společenství vyloučit, dnem splatnosti členských příspěvků za rok 2024 členství ukončit a po čtyřiceti letech lékařské praxe přejít na pozici léčitele. Orgány ČLK tímto žádám, aby potvrdily, že moje rozhodnutí vzaly na vědomí. Na vážené kolegyně a kolegy tímto apeluji, aby iniciovali korespondenční hlasování o tom, zdá má být členství v ČLK nadále povinné.



V úctě. MUDr. Jan Hnízdil, OS ČLK Praha 2, 3. 7. 2023″
Článek Jan Hnízdil: Vyloučení České lékařské komory se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden