Největší větrná farma v Evropě neuvěřitelně zničila oblast s dříve nedotčenou severskou přírodou (video)
RSS

Největší větrná farma v Evropě neuvěřitelně zničila oblast s dříve nedotčenou severskou přírodou (video)


I přes bezpočet důkazů o neekologičnosti větrných monster se jich staví stále víc a s tím se také likviduje víc divoké přírody, stromů, ptáků a hmyzu.
Nicméně větrná lobby je zřejmě příliš silná na to, aby se tento problém otevřeně přiznal. Proto se i přes velké množství důkazů o neekologičnosti i neefektivnosti větrných monster plánují další větrné elektrárny, kvůli nimž se vykácí další stamiliony stromů.
Hlavní ovšem je, že si na tom někdo pořádně namastí kapsu.
Ve Skandinávii mají s větrnými elektrárnami značné zkušenosti – a to veskrze negativní. V minulosti jste si zde mohli přečíst o mnoha zkušenostech zejména ze Švédska, kde proti větrným monstrům bojují ornitologové i někteří politici.
V zemi mají také velmi negativní zkušenosti s haváriemi větrných turbín, neboť v případě jejich zřícení dochází k nezměrné přírodní katastrofě.
Politici, kteří dlouhodobě prosazují ukončení výstavby těchto monster a jejich nahrazení jadernými elektrárnami, se vydali na prohlídku největší větrné farmy v Evropě…
Švédští demokraté nedávno navštívili oblast v Norrlandu, kde politici proměnili divokou přírodu v největší větrnou farmu v Evropě. Fotografie ukazují, že větrné turbíny zabírají celou krajinu. „Depresivní,“ komentuje to lídr SD Tobias Andersson.
V uplynulém týdnu uspořádal poslanec Tobias Andersson (SD) cestu po Norrlandu se studijními návštěvami, mimo jiné, větrné elektrárny v Markbygdenu západně od Piteå.
V Markbygdenu je plánováno až 1101 větrných turbín, píše místní pobočka  SD Norrbotten .  Média  popisují oblast jako „největší větrnou farmu v Evropě“.

 



Tobias Andersson, předseda výboru pro podnikání a inovace v Riksdagu (švédský parlament), ve svém příspěvku na Twitteru zdůrazňuje, že zpráva průmyslových ekonomů prezentovaná v Almedalenu se domnívá, že během dvou desetiletí bude zapotřebí dalších 7 000 větrných turbín, aby byla uspokojena zvýšená poptávka po elektřině v Norrlandu.
Kromě toho Andersson píše, že strávil týden v Norrlandu, aniž by slyšel, že by někdo byl pozitivní ohledně větrné energie. Svou návštěvu oblasti větrné energetiky hodnotí slovem „depresivní“.

Detta vill folk ha tusentals fler av?
Industriekonomernas rapport som presenterades i Almedalen menade att cirka 7 000 ytterligare vindkraftverk skulle behövas inom två decennier för att tillgodose det ökade elbehovet i Norrland. pic.twitter.com/aGFd93IXjm
— Tobias Andersson (@SDTobbe) July 9, 2023


Jak tedy sami vidíte, tak ani místní obyvatelstvo není z výhledu na větrné turbíny nijak nadšené. Nicméně škodlivá politika zeleného údělu bude i nadále pokračovat ve své destruktivní práci,
Co si totiž přejí občané, dnes nikoho nezajímá. A už vůbec ne v EU…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 3 ]







Článek Největší větrná farma v Evropě neuvěřitelně zničila oblast s dříve nedotčenou severskou přírodou (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden