Žid Róbert Kaliňák trvá na ubytovaní stoviek imigrantov v Gabčíkove, referendum nerešpektuje
RSS

Žid Róbert Kaliňák trvá na ubytovaní stoviek imigrantov v Gabčíkove, referendum nerešpektuje


Až 97 percent zúčastnených voličov sa v referende vyjadrilo proti ubytovaniu utečencov v Gabčíkove. Ministerstvo vnútra pod vedením Kalináka však vyhlásilo, že si trvá na svojom a už v auguste prídu prví utečenci z rakúskeho tábora.
Rakúske ministerstvo vnútra vychádza z toho, že 500 utečencov z ich imigračného tábora môžu byť dočasne umiestnení v Gabčíkove, a to aj napriek tomu, že obyvatelia obce ich príchod zamietli v referende.
Hovorca poukázal na to, že Rakúsko má so slovenskou vládou uzavretú platnú dohodu. Z Bratislavy vraj nie sú „žiadne signály“, že by sa na tejto dohode po nedeľňajšom hlasovaní v Gabčíkove niečo zmenilo.
Referenda v Gabčíkove sa zúčastnilo vyše 58 percent voličov. Na otázku „Ste proti zriadeniu dočasného utečeneckého tábora pre migrantov v účelovom zariadení STU?“ ich takmer 97 percent odpovedalo kladne.

Prvých 250 utečencov príde už v auguste
Memorandum o dočasnom ubytovaní 500 migrantov, ktorí sú momentálne v rakúskom utečeneckom tábore Traiskirchen podpísali ministri vnútra Robert Kaliňák a Johanna Miklová-Leitnerová 21. júla vo Viedni. Už v auguste by malo prísť na Slovensko 250 z nich, zvyšných 250 potom v septembri.
Prečo toto nevadí Lichtnerovi a Adriánovi z Infovojny? Prečo to nevadí Dannymu Kollárovi? Koľko stálo mlčanie a nekladenie nepohodlných otázok?
zdroj: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/363454-referendum-nic-nemeni-kalinak-trva-na-ubytovani-utecencov-v-gabcikove/
The post Žid Róbert Kaliňák trvá na ubytovaní stoviek imigrantov v Gabčíkove, referendum nerešpektuje first appeared on inenoviny .


Nejčtenější za týden