Šéf Rady pro zahraniční vztahy (CFR): „Největší hrozbou pro globální bezpečnost jsou USA“
RSS

Šéf Rady pro zahraniční vztahy (CFR): „Největší hrozbou pro globální bezpečnost jsou USA“


Na úvod připomínám, že Rada pro zahraniční vztahy (CFR) byla založena Rockefellery, takže jde o mozkový trust, který bezvýhradně podporuje politiku Deep state. Pokud tak něco podobného na rovinu sdělí donedávna šéf CFR, pak  to o mnohém vypovídá.
Council on Foreign Relations ( CFR ) je navíc velmi vlivná a globalisticky orientovaná lobbistická skupina, která byla často popisována jako de facto stálá vládní instituce ve Spojených státech.
Po mnoho let CFR shromažďovala nejvlivnější politiky z řad demokratů i republikánů (členy byli téměř všichni prezidenti od 70. let).
Členové CFR diskutují o politických otázkách společně s aktéry z finančního světa a byznysu a mají přímý vliv nejen na politiku USA, ale zejména na politiku v zemích, které jsou aktuálně pod kuratelou Spojených států.
Bez nadsázky lze říci, že právě zde je skutečná vláda nejen USA.
Richard Haass nedávno rezignoval na funkci předsedy jednoho z nejvýznamnějších geopolitických mozkových trustů na světě, Rady pro zahraniční vztahy.
Po dlouhé kariéře v zahraniční politice a globální strategii však Haasse nejvíce netrápí vývoj ve světě. Nebezpečí, které vidí a které mu v noci nedá spát, je nyní samotná Amerika: „To jsme my,“ řekl v rozhovoru pro New York Times.
Haass se domnívá, že zhroucení amerického politického systému znamená, že vnitřní hrozba nyní převyšuje hrozbu vnější, a poukazuje na to, že země se stala největším zdrojem nestability jak pro samotné Spojené státy, tak pro zbytek světa.
„Naše domácí politická situace není jen taková, jakou ostatní nechtějí napodobit ,“ řekl v rozhovoru pro  NY Times .  Také si myslím, že to přineslo určitý stupeň nepředvídatelnosti a nedostatku spolehlivosti, který je opravdu toxický pro schopnost Ameriky úspěšně působit ve světě, myslím tím, že je pro naše přátele velmi obtížné se na nás spolehnout.“
Ve své nedávno vydané knize The Bill of Obligations (Listina povinností: Deset návyků dobrých občanů) nastiňuje rady jako „Zůstaňte informováni“, „Chovejte se civilizovaně“ a „Dejte svoji zemi na první místo“ jako způsoby, jak mohou Američané uzdravit svou vlastní komunitu.
Navzdory obdobím rozdělení a vnitropolitických bitev ve Spojených státech v minulém století, kdy Haass zmínil mccarthismus, válku ve Vietnamu a skandál Watergate, je přesvědčen, že současná situace je podstatně horší.
„Tyto události nepředstavovaly hrozbu pro samotný systém. Z tohoto důvodu je podle mého názoru tato situace ještě vážnější.“
Haass nyní chce rozšířit poselství své knihy a pomoci zemi se znovu zaměřit na základní hodnoty zakotvené v Deklaraci nezávislosti, protože se blíží 250. výročí dokumentu, které budou USA slavit již za tři roky.
„Když mluvím o tomto tématu, lidé vědí, že s americkou demokracií je něco špatně,“ říká. „Vědí, že se to vymklo z rukou a nemusíme se nutně shodnout na tom, jak to opravit. Existuje však skutečná otevřenost pro to, aby se tento rozhovor uskutečnil.“
Pokud už i nedávný šéf CFR potvrzuje, že americká politika zašla do stavu, který ničí nejen USA, ale i celý svět, o to víc je trestuhodné, že političtí lokajové byli schopni naši zemi tomuto světovému zločinci jen tak zaprodat.
Tím samozřejmě narážím na nedávný souhlas s okupací, se kterým navíc souhlasilo 6 ze 7 parlamentních stran.
Na druhou stranu na tom není vůbec nic podivného, neboť všechny tyto strany jsou pod plným vlivem Aspen institutu, který podléhá právě US Deep state.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Šéf Rady pro zahraniční vztahy (CFR): „Největší hrozbou pro globální bezpečnost jsou USA“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden