Zaměstnanci německých koupališť si stěžují na neúměrný stres, každodenní bitky s Araby a Čečenci, sexuální útoky, kálení v křoví a neskutečný nepořádek
RSS

Zaměstnanci německých koupališť si stěžují na neúměrný stres, každodenní bitky s Araby a Čečenci, sexuální útoky, kálení v křoví a neskutečný nepořádek


Už nějakou dobu jsou koupaliště v obohacovaných zemích místem, kam je vstup jen na vlastní nebezpečí. Asi nejhorší je pak situace v Berlíně, kde již rezignoval i tamní personál, který odmítá nadále v tak stresujících podmínkách pracovat.
Zaměstnanci komplexu venkovních bazénů v Berlíně napsali dopis novinám Der Tagesspiegel, ve kterém si stěžují na pachatele, které popisují jako „hlavně arabské migranty a Čečence“, kteří se zapojují do sexuálního obtěžování žen a masových rvaček v areálu, zatímco po jejich odchodu zůstává nezměrná spoušť.
Dopis přichází poté, co v neděli vypukla další rvačka mezi mladými migranty v berlínském Columbiabadu ve čtvrti Neukölln, která vyústila v to, že oblíbený veřejný bazén byl předčasně uzavřen.
Komplex  ve středu oznámil , že bazén bude po zbytek týdne uzavřen s odvoláním na nedostatek zaměstnanců poté, co řada zaměstnanců onemocněla stresem.
„Počet incidentů a chování některých koupajících se jsou extrémní zátěží pro naše velmi angažované zaměstnance v bazénech,“ uvedla v prohlášení městská agentura, která provozuje komplex mimo jiné v německém hlavním městě. „To není dlouhodobě udržitelné.“
Zaměstnanci, kteří jsou denně pod tlakem, se nyní k této otázce vyjádřili a řekli, že už mají dost toho, co se stává rostoucím problémem. „Požádali jsme o pomoc, hodně se o tom mluví, ale nic se neděje. Už tu práci nemůžeme dělat,“ řekl deníku jeden ze zaměstnanců.
Zaměstnanci vyprávěli o incidentech s některými mladíky, kteří navštívili komplex, během nichž jim bylo řečeno, že si zaslouží „být popliváni a zbiti“, zatímco jiní vyhrožovali, že „zde převládnou silvestrovské podmínky“, což je období roku, které se nyní stalo v Německu notoricky známým pouličními nepokoji a sexuálním obtěžováním žen.
Znepokojení zaměstnanci tvrdí, že většina nepokojů a hrozeb pochází od cizích státních příslušníků, především Arabů a Čečenců.


Zaměstnanci vysvětlili německým médiím, že pozice se stává neúnosnou.
„Vzhledem k tomu, že mladí lidé tvoří smečky a kvůli času, který to zabere, je sotva možné vymáhat a registrovat zákazy vstupu,“ vysvětlili.
Kromě nepokojů, které se staly běžnými, tak poté, co pachatelé areál koupaliště opustí, zůstává všude neskutečný nepořádek.
Zaměstnanci popisují úroveň hygieny jako katastrofální.
„Výkaly jsou ve křoví a kolem něj, stěny a hygienická zařízení jsou potřísněna močí a výkaly,“ odhalil dopis.
V zájmu řešení krize požadují zaměstnanci zvláštní podporu a neustálou přítomnost policie na místě, přičemž požadují, aby vstupenky do komplexu byly omezeny na rodiny s dětmi.
Také žádají, aby všechny vstupenky obsahovaly jména, aby pachatelé mohli být snadno identifikováni a byl jim pak zakázán další vstup.

In meiner Jugend gab es kaum eine größere Respektperson als ein Bademeister. Heute wird er von der neuen Bevölkerung aus dem eigenen #Freibad verjagt. pic.twitter.com/FmyV58Nx5c
— Echolot (@DasEcholot) July 12, 2023


„Lázně prověří další opatření k odvrácení nebezpečí, včetně důslednějšího vymáhání zákazů vstupu,“ slíbilo v reakci vedení města.
Spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová na dopis odpověděla a uvedla, že podporuje stálou policejní přítomnost v „problémových“ bazénech v Německu.
Nicméně v komentáři pro německé noviny Junge Freiheit se Henning Hoffgaard jejímu postoji vysmívá a píše :
„Stejná ministryně vnitra, která si myslí, že hraniční kontroly jsou ďáblovou záležitostí, nyní chce policejní kontroly u vstupu do venkovních bazénů. Všimne si tohoto rozporu sama? Asi ne.“
Strana Alternativa pro Německo (AfD), která rychle roste v průzkumech po celé zemi, svalila vinu na spolkovou vládu, která dlouho obhajovala politiku otevřených hranic a masové imigrace, a říká, že obyčejní Němci nyní platí cenu.
„V 90. letech, jako teenager, jsem byl schopen jít do bazénu v Berlíně zcela bezpečně a uvolněně. Dnes tam bojují arabští muži a praktikují kolonizaci.
Řešením není více policie; tito lidé se musí dostat z bazénů a z Německa,“ napsal politik AfD Thorsten Weiß.





Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Zaměstnanci německých koupališť si stěžují na neúměrný stres, každodenní bitky s Araby a Čečenci, sexuální útoky, kálení v křoví a neskutečný nepořádek se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden