Na jaké případy byste volala psychiatra, paní Müllerová
RSS

Na jaké případy byste volala psychiatra, paní Müllerová


LUBOMÍR MAN
„Teda vy máte po ránu otázky, pane Švejk. Na jaké případy bych volala psychiatra? Co já vím? Na případy, kdy psychiatr může začínajícího blázna ještě léčit a vyléčit. A ne, až už je s křížkem po funuse“.

„To je chytré, paní domácí, to vám schvaluji. Ale já to nemyslel takto všeobecně. Já myslel případy, které třeba osobně znáte. A napadlo vás: ten by se měl léčit!“
„Tak to zrovna nevím, pane Švejk. Ale vsadím se, že někoho takového máte teď v hlavě vy“.
„Správný odhad, paní domácí. Jde o člověka, který s docela vážnou tváří a bez toho, že by se třásl, či slintal, jak to u slaboduchých někdy vidíme, přijde a oznámí médiím, že se momentálně tři hodiny denně přpravuje na funkci prezidenta České republiky. Anebo se při hokejovém zápase pohádá s trenérem, chystá se ze stadionu demonstrativně odejít, a když mu to trenér zatrhne, jde a vycpe odpadkový koš vlastním klubovým dresem“.
„Aha, tak to už jsem doma, pane Švejk. Jde o toho bývalého hokejového brankáře, co ho je teď v televizích plno. A co zaštítěn podobným týpkem jako on, myslím tím europoslance Zdechovského, promluvil tuhle dokonce i v Evropském parlamentu. A co on to, milostpane, všude vlastně hlásá?“
„Něco ještě šílenějšího, než byl jeho nápad s prezidentem, co vám mám povídat. Představte si: Navrhuje, aby ruským sportovcům, pokud se chtějí účastnit světových soutěží, jako jsou olympiády, mistrovství světa či Evropy a vůbec všechny sportovní mezinárodní podniky, bylo řečeno následující: Ano, můžete se účastnit, ale jen když odsoudíte ruskou intervenci na Ukrajině, což má Západ podpořit tím, že tyto proti vlastní vládě vystoupivší ruské sportovce přijme na svém území, zde jim umožní sportovní přípravu a nakonec z nich vytvoří tzv. uprchická ruská sportovní družstva, která pochopitelně budou mít cestu na světová sportovní kolbiště s velkou slávou a pompou otevřenu. A to dokořán. Zatímco ti ruští sportovci, co tomuto lákání odolají, zůstanou cepenět doma..
„To je ďábelský plán, pane Švejk, nemyslíte?“
„Myslím – a podvodný až na dřeň, paní Müllerová. Počítá totiž s využitím neuhasitelné touhy tentokrát mladého ruského sportovce vyniknout, stát se olymionikem, mistrem světa atd., která jej, třebaže o ruském postupu na Ukrajině vůbec nepřemýšlí, či.mu dokonce fandí, přiměje k tomu, že nakonec páteř ohne.“Dobře, je-li to jediná cesta, jak splnit svůj sen, podepíši vám to“.
„Ohavné,pane Švejk. A s tím se tedy pak Západ bude chlubit, že ano?“
„Samozřejmě, včetně našeho bývalého brankáře, který znovu, a tentokrát triumfálně, promluví v Evropském parlamentu. Anebo, jak se říká: Šílenci může být dobře jen tehdy, je-li šílená i jeho doba. Ale já už letím, dnes máme U kalicha návštěvu až z Hamburku. A na jídelníčku bude prý speciální hamburger“.
 
The post Na jaké případy byste volala psychiatra, paní Müllerová first appeared on .


Nejčtenější za týden