Německá poslankyně vyvrací 3 mýty o NATO (video)
RSS

Německá poslankyně vyvrací 3 mýty o NATO (video)


Německá poslankyně Sevim Dagdelen (Die Linke) ve středu v německém Bundestagu vyvrátila tři mýty o NATO. Vedoucí představitelé 31 zemí NATO se v té době setkali v litevském Vilniusu, na prahu Ruska a Běloruska.
První mýtus, který Dagdelenová zmínila: NATO je obranná aliance. „Nebylo to NATO, které zahájilo válku proti Jugoslávii v rozporu s mezinárodním právem, bombardováním civilistů, televizních stanic a čínského velvyslanectví?“ zeptala se.
„Nebylo to NATO, které vedlo válku v Afghánistánu po dobu 20 let, což mělo za následek stovky tisíc civilních úmrtí a válečných zločinů?“ dodala poslankyně. „Tomu říkáte obrana?“


Druhý mýtus: NATO je aliance demokracií. „To je historicky naprostá lež,“ trvala na svém Dagdelenová.
Jako příklad uvedla Portugalsko, fašistický Salazarův režim a brutální koloniální války v Africe. Ilegální války Spojených států a jejich spojenců si jen za posledních 20 let vyžádaly 4,5 milionu obětí (pozn.: za 75 let včetně důsledků sankcí 20-30 milionů obětí).
„Takhle vypadá demokracie?“
Třetí mýtus: NATO chrání lidská práva. Mezitím jsou vězni na Guantánamu nadále mučeni a novinář Julian Assange čelí v USA 175 letům vězení za odhalení válečných zločinů spáchaných tímto členem NATO.
„Pravda je jednoduchá: členové NATO jsou součástí válečné aliance zaměřené na expanzi, která pošlapává mezinárodní právo a lidská práva,“ řekla Dagdelenová.
„Ti, kdo jsou členy NATO, ztrácejí svou demokratickou suverenitu. A ti, kdo jsou členy NATO, musí krvácet. Každé páté německé dítě žije v chudobě, zatímco rozpočet na obranu roste a roste. To je nehorázné,“ prohlásila.
„Je nejvyšší čas, abychom zrušili tuto vražednou vojenskou alianci a po 78 letech je také čas, aby USA konečně stáhly své jednotky, včetně jaderných zbraní, z Německa,“ dodala poslankyně…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 5 Průměrně: 5 ]







Článek Německá poslankyně vyvrací 3 mýty o NATO (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden