Špičkový ekonom: Centrální bankéři plánují implantovat CBDC v čipech pod kůží
RSS

Špičkový ekonom: Centrální bankéři plánují implantovat CBDC v čipech pod kůží


Zdá se, že další údajná konspirační teorie padla. Přitom již poměrně dlouho se testují čipy pod kůží například ve Švédsku a Velké Británii, kde je již využívají desítky tisíc lidí.
Jde zatím pouze o dobrovolnou záležitost, nicméně lze předpokládat, že se bude stále více šířit. V čipech by pak byla uložena nejen CBDC, ale také vaše ID, očkovací pas, veškeré další doklady, zdravotní karta, ale i „klíč“ od domu.
V takovém světě se pak již samozřejmě nepočítá s hotovostí.
Tu u nás ostatně podle nedávné ankety nepoužívají už asi 3/4 obyvatel, kteří preferují platby kartami, jsme tak příkladem „ovčího“ národa.
U nás se tak podle všeho budou čipy, které bývají implantovány pod kůží na ruce v místech mezi palcem a ukazováčkem, zavádět bez nejmenších problémů.
Prominentní německý ekonom říká, že centrální banky plánují konkretizovat digitální měny centrálních bank (CBDC) ve formě mikročipů implantovaných pod kůži, což je technologie, která by umožnila absolutní vládní kontrolu nad osobními financemi.
„Centrální bankéř mi vysvětlil, že CBDC vypadají jako malé zrnko rýže, které vám chtějí dát pod kůži,“ řekl profesor Richard Werner, který v nedávném rozhovoru s Ivorem Cumminsem vymyslel nyní široce používanou (a podle Wernera zneužívanou) bankovní praxi kvantitativního uvolňování.
Podle profesora Wernera by CBDC měly být považovány za kontrolní systém, nikoli za měnu. Naše peníze by už ve skutečnosti nebyly naše.
Werner, který pracoval pro několik centrálních bank, věří, že implantovatelné CBDC jsou porušením lidské důstojnosti.
„Lidé, kteří říkají, že vlády a centrální banky to zavádějí, aby monitorovaly a kontrolovaly transakce, mají naprostou pravdu,“ řekl Werner.
Podle něj budou CBDC zpočátku nabízeny prostřednictvím aplikace v telefonu. „Proč to ještě nebylo zavedeno? Není to potřeba. Tuto potřebu je třeba vytvořit.“
Werner předpovídá, že centrální banky vyvolají ekonomické krize, aby přesvědčily lidi, aby používali implantabilní CBDC.
Profesor si myslí, že epidemie covidu, která zahrnovala očkovací pasy, byla důležitým krokem k jejich konečnému cíli.
Implantabilní CBDC mohou být použity k odepření přístupu lidí k určitému zboží a službám, stejně jako se to stalo během covidu, kdy neočkovaní neměli přístup k mnoha službám.
„Vláda bude mít brzy absolutní kontrolu nad vaším životem prostřednictvím CBDC,“ řekl nedávno Agustin Carstens, generální ředitel Banky pro mezinárodní platby (BIS).
 
Umíte-li anglicky, můžete si celý rozhovor vyslechnout ve videu:

 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Špičkový ekonom: Centrální bankéři plánují implantovat CBDC v čipech pod kůží se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden