Martin Koller opět komentuje aktuální události po summitu NATO ve Vilniusu. Můžeme si oddechnout, nebo je to jen klid před bouří?
RSS

Martin Koller opět komentuje aktuální události po summitu NATO ve Vilniusu. Můžeme si oddechnout, nebo je to jen klid před bouří?




Naštěstí nedošlo při summitu ve Vilniusu k žádné provokaci, která by vedla k rozpoutání jaderné války, takže si můžeme oddechnout. Období, které bylo nejpravděpodobnější pro vypuknutí, proběhlo nakonec v relativním klidu. Patrně se ukrajinská armáda zhroutila a ukrajinská ofenzíva asi nesplnila předpoklady svých západních sponzorů. Co se týče Evropy, tak za posledních 50 let, to byl projekt, který zkoušeli vymýšlet různí lídři v dobách dávných. Ještě před vznikem Evropské unie, kterou tehdy nikdo ani neznal, se tvořilo Evropské hospodářské společenství a Společenství uhlí a oceli. Adenauer, de Gaulle už tehdy navrhovali Evropskou armádu. Nikdy se však nezrealizovala a je těžké realizovat armádu států, které mají téměř protichůdné názory a zájmy, a hlavně historické vazby. Hlavně je zde otázka, za kolik a za co, protože Evropská unie výrazně zaťala sekeru u zahraničních globálních lichvářů. Dále jsou tu různé sankce a další pitomosti typu zeleného údělu a nekonečného honu na uhlíkovou stopu, čímž se patrně Evropa zlikviduje natolik, že bude ráda, že vůbec přežije. Rozhodně nemá na to, aby budovala nějakou 300 000 armádu složenou z 20 zemí. Jsem toho názoru, že to skončí tím, že budou vybírat peníze od lidí, protože náš německý, pardon, český premiér Fiala určitě udělá všechno, aby vydřel z lidí poslední peníze, úplně ožebračil republiku, zadlužil ji, abychom se mohli podílet na tomto nesmyslu.



Martin Koller se vrací nejen k Vilniusu, ale i k dalším aktuálním ožehavým tématům .



Zde jsou ta nejzajímavější témata:



Vyjádření Petra Pavla o časové okně příležitostí pro Ukrajinu.



Použití kazetové munice v konfliktu na Ukrajině.



Ukrajina už dávno prohrála.



Hloupá vyjádření politiků a novinářů k otázkám důchodů.



Stovky západních firem z Ruska neodešly a nechtějí odejít, tím spíše v okamžiku kdy je jasné, že válka se blíží ke konci spolu s tím, jak západu dochází trpělivost s vyzbrojováním Ukrajiny.



Zelensky na Summitu NATO a jeho „žebrací“ turné po Evropě.



Geopolitická role Erdogana a jeho porušení dohody s Putinem o vydání Azovských velitelů.



Je možná smysluplná mírová dohoda mezi NATO a Ruskem?



Red-PA


Nejčtenější za týden