Pekarová podezřívá své kolegy z atentátu?
RSS

Pekarová podezřívá své kolegy z atentátu?



JAN BARTOŇ
Markéta Pekarová Adamová si jednání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským užila jako sebepropagaci včetně předání „zvláštního trička“. Ukazuje se, že svým kolegům nedůvěřuje.


Markéta Pekarová Adamová se řídí heslem  Co mohu udělat sama, udělám  a na jednání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským nepozvala nikoho z vedení sněmovny.  Předsedkyně Sněmovny  Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) překvapila své kolegy z vedení instituce, že je nepřizvala na setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, zatímco předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) se zachoval přesně opačně a kolegy přizval. Rozhodnutí Pekarová zdůvodnila bezpečností.   Jako důvod uvedla Pekarová bezpečnost. „V drtivé většině případů zvu na jednání s vysokými zahraničními představiteli i kolegy z vedení Sněmovny, a to včetně zástupců opozice. Jednání s ukrajinským prezidentem bylo ale od počátku zamýšleno v nejužším formátu požadovaném ukrajinskou stranou s ohledem na mimořádná bezpečnostní opatření.  Vzhledem ke skutečnosti, že na ukrajinského prezidenta byly podniknuty již tři pokusy o atentát, to je pochopitelné .
Z této výmluvy plyne logicky vlastně jediná věc – paní Pekarová nedůvěřuje svým kolegům a podezírá je, že by snad mohli být pro ukrajinského prezidenta hrozbou. Bez ohledu na údajné přání ukrajinské strany lze tak konstatovat, že předsedkyně sněmovny to má „pevně v rukách“.
To předseda Senátu – dle mého soudu odkladiště politiků na úrovni Evropského parlamentu – to přes „naléhání“ ukrajinské strany pojal zcela jinak.  Dostálovou pak překvapilo , že v Senátu setkání s dalšími představiteli horní komory Parlamentu uskutečnit šlo. „Dokonce pan Vystrčil jako předseda si to dokázal zařídit, tak si myslím, že je trochu na pováženou, když jsme tady jedno vedení Sněmovny,“ doplnila.
Z toho logicky plyne, že Pekarová Adamová neříká pravdu o požadavcích ukrajinské strany, pokud dokonce přímo nelže, či řečeno eufemisticky, si nevymýšlí.
Nepozvání mrzelo  například koaličního místopředsedu Sněmovny Jana Bartoška (KDU-ČSL). „Musím se přiznat, že jsem z toho, jak paní předsedkyně Sněmovny přistoupila k organizaci setkání s prezidentem Zelenským, velmi překvapen. Zarážející pro mne je, že místopředsedové Sněmovny nejenže vůbec nebyli na tuto událost pozváni, ale ani osloveni či obeznámeni s důvody jejich vyloučení z účasti,“ řekl pro E15.
V této chvíli v poslanecké sněmovně probíhá projednávání úsporného balíčku a vláda se ho bude snažit protlačit za jakoukoliv cenu včetně využití omezení řečnické doby a vystupování poslanců bez přednostního i s přednostním právem. V době „šetření“ je vláda vyzývána k tomu ,aby se zbavila ministrů bez portfeje (Miroslavem Kalouskem) , a Ivan Bartoš píše cosi o ko…. Ta samá „šetřící vláda“ zaplatí 50 milionů za to, aby  společnost Michelin  referovala a hodnotila restaurace v Česku.
A vrcholem nestoudnosti je prohlášení Petra Fialy, že za pokles inflace v červnu pod 10 % se zasloužila jeho vláda, zatímco inflaci v květnu nad deseti procenty způsobila svou politikou ČNB. Trapné a směšné současně.

Jan Bartoň

The post Pekarová podezřívá své kolegy z atentátu? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden