Globalisté navrhují „finanční šok“ a kontrolu klimatu, aby zahájili svůj velký reset
RSS

Globalisté navrhují „finanční šok“ a kontrolu klimatu, aby zahájili svůj velký reset


Na konci června se vládní představitelé a mocenští makléři think-tanků z celého světa setkali na  summitu za nový globální finanční pakt  v Paříži.  Mezi účastníky byli generální tajemník OSN Antonio Guterres, ministryně financí USA Janet Yellenová, výkonná ředitelka MMF Kristalina Georgievová a prezident Světové banky Ajay Banga.
Údajným účelem summitu bylo nalézt finanční řešení cílů boje proti chudobě a současně omezit „emise způsobující oteplování planety“.
Stejně jako u všech událostí souvisejících se změnou klimatu se diskuse v Paříži nevyhnutelně stočila k mezinárodní centralizaci moci a vytvoření globálního konsorcia, které by vyřešilo problémy, o nichž tvrdí, že suverénní národy neumí nebo nechtějí vyřešit.
Nicméně to, co je v posledních několika letech vidět stále častěji, je sbližování narativů  – centrální banky a mezinárodní banky se nyní najednou více zajímají o zdanění uhlíku a globální oteplování , než by se zajímaly o stagflaci a ekonomický kolaps.
Pravděpodobně proto, že to bylo cílem po celou dobu a ekonomický kolaps je součástí plánu.
Globalisté nyní kombinují otázku změny klimatu s mezinárodními financemi a měnovou autoritou.  Jinými slovy, už neskrývají skutečnost, že agenda změny klimatu je součástí agendy „Velkého resetu“.
Dokonce navrhují, aby hrozba změny klimatu byla využita jako odrazový můstek k tomu, aby globální banky získaly větší moc diktovat oběh bohatství, a k dekonstituci stávajícího systému, aby mohl být nahrazen něčím jiným.
Francouzský prezident Emmanuel Macron řekl delegátům na pařížském summitu, že „svět potřebuje šok veřejných financí“, aby mohl bojovat proti globálnímu oteplování a zároveň vytvořit „rovnost“ pro méně bohaté národy. Tvrdil také, že současný systém není vhodný pro řešení světových výzev.
Přednášející na akci poznamenali, že mezinárodní ekonomický rámec byl zasažen řadou krizí, včetně pandemie a války na Ukrajině, ale zaměřil se na spirálovitě rostoucí náklady na meteorologické katastrofy zesílené globálním oteplováním jako důvod pokračující destabilizace finančních systémů.
To je samozřejmě nesmysl, ale zapadá to do narativního programování, které se globalisté snaží vytvořit tím, že spojují ekonomický úpadek se změnou klimatu.
Ve skutečnosti neexistuje ŽÁDNÝ důkaz, že globální povětrnostní události jsou dnes horší, než byly před více než sto lety, než se rozšířil průmysl produkující uhlík.
Neexistuje žádná prokázaná souvislost mezi emisemi uhlíku a jakýmkoli konkrétním meteorologickým jevem. To vše je jeden velký podvod. Neexistuje žádná člověkem způsobená klimatická krize, jak bylo již mnohokrát prokázáno (například zde, zde , zde , zde nebo zde ).
Ale kolik lidí se nechá oklamat, aby si mysleli, že existuje klimatická krize, a k čemu lze tento hysterický strach zneužít?
Barbadoská premiérka Mia Mottleyová (stejně jako mnoho globalistů) obhajovala přehodnocení role Světové banky a Mezinárodního měnového fondu v éře klimatických nebezpečí. Tvrdí: „To, co se od nás nyní vyžaduje, je absolutní transformace, a ne reforma našich institucí…“
Vůdce OSN Antonio Guterres uvedl, že globální finanční systém, který byl vytvořen na konci druhé světové války v rámci dohody z Bretton Woods, nedokáže čelit moderním výzvám a nyní „udržuje a dokonce zhoršuje nerovnosti“. Jinými slovy, usiluje o nový „woke“ Bretton Woods.
„Můžeme podniknout kroky právě teď a udělat obrovský skok směrem ke globální spravedlnosti,“ řekl a dodal, že navrhl stimul ve výši 500 miliard dolarů ročně na investice do udržitelného rozvoje a opatření v oblasti klimatu.
Byl také předložen plán na využití koše zvláštních práv čerpání MMF jako mechanismu ke zvýšení globální likvidity.
Mějte na paměti, že fiat stimulační opatření centrálních bank a politika úrokových sazeb globálních bankéřů jsou tím, co způsobilo současnou ekonomickou krizi. Nebyl to covid, nebyla to válka na Ukrajině a určitě to nebyla neexistující změna klimatu.
Byly to banky a jejich použití monetární manipulace, které vyvolaly 40 let vysokou inflaci, což vedlo k tomu, že centrální banky zvýšily úrokové sazby do ekonomické slabosti. Tato strategie v minulosti soustavně způsobovala zhroucení dluhů a katastrofy na akciovém trhu.
Bankéři a globalisté jsou zdrojem problému, neměli by být proto pověřeni jeho řešením.
Přesto jsou tady, snaží se převzít kontrolu a zavést rozsáhlý plán Reset pro kalamitu, kterou vytvořili. Ale kam to všechno povede?
OSN loni navrhla, že rozvinuté a rozvíjející se ekonomiky jako USA, Evropa a Čína by musely platit jakousi daň z bohatství/emisí ve výši nejméně 2,4 bilionu dolarů ročně do fondu pro rozvoj klimatických změn a toto bohatství by se přerozdělilo chudším státům. Přerozděluje kdo? No, globalisté, samozřejmě.
Mezi další nápady, které jsou na stole, patří zdanění zisků z fosilních paliv a finanční transakce za účelem získání klimatických fondů. To znamená, že plánují zdanit ropu a plyn, dokud se ceny nedostanou tak vysoko, že si je široká veřejnost nebude moci dovolit.
Macron zejména podpořil myšlenku mezinárodní daně z uhlíkových emisí z lodní dopravy, údajně proto, aby zdražil zahraniční přepravu, aby se snížila poptávka po výrobě. To rozšiřuje přísná pravidla týkající se uhlíku, která jsou již v evropském zemědělství uplatňována.
To vše vypadá jako nesouvislé plány na prosté nafouknutí cen prostřednictvím různých forem zdanění, což má donutit veřejnost spotřebovávat méně zboží, ale ve hře je mnohem větší schéma.
Je důležité pochopit, že změna klimatu není ničím jiným než prostředkem k vytvoření plně centralizovaného globálního ekonomického systému, pravděpodobně pod kontrolou MMF, BIS, Světové banky a OSN.
Každoroční platby bohatších zemí do globálních institucionálních pokladen je  také způsob, jak mohou skupiny jako MMF vytvořit systém větší vzájemné závislosti.
Pokud obrovské sumy peněz proudí přes globalistické instituce a ony se stanou arbitry toho, jak je toto bohatství přerozdělováno, mohou také vybudovat systém odměn a trestů. Mohou trestat země, které se neřídí jejich diktátem, a mohou poskytnout výhody zemím, které se drží linie.
Pokud jde o nový Bretton Woods, zdá se, že to vše kulminuje v měnové krizi, kterou globalisté využijí jako příležitost konečně představit svůj model CBDC  (Digitální měna centrální banky).
A jakmile budou CBDC implementovány, jejich schopnost ovládat populaci bude úplná. Bezhotovostní systém bez soukromí v transakcích a s možností libovolně vypnout kupní sílu jednotlivců a skupin? Je to scénář snů všech totalitářů.
Není náhoda, že veřejnost je v těchto dnech neustále bombardována propagandou globálního oteplování – mocní potřebují existenční krizi jako generátor strachu. Když se lidé bojí, neuvažují racionálně a často se obrátí na nejhorší možné vůdce. A globální hrozba vyžaduje globální reakci, že?
Příběhy o katastrofách způsobených klimatickými změnami (pokud veřejnost přijme propagandu) umožní širokou škálu systémových změn, které nemají nic společného s životním prostředím, ale mají vše co do činění s finanční dominancí.
Zdanění a přerozdělování národního bohatství.  Uvalení  MMF a Světové banky jako prostředníka  pro globální fondy.  Použití koše SDR MMF jako de facto globálního měnového deštníku.
Injekce  CBDC  a bezhotovostní společnost. Žádná z těchto věcí by neměla žádný vliv na změnu klimatu, i kdyby to byla legitimní hrozba.
Ale co model spálené země? Pokud je konečným záměrem zničit ekonomiku do té míry, že většina průmyslu zanikne, obchod se stáhne a populace klesne, protože přežití se stane neudržitelným, pak by někdo mohl tvrdit, že globalisté „zachraňují planetu“ tím, že se zbavují lidí.
Pokud si lidé budou myslet, že udržení populace v trvalém statusu životní úrovně třetího světa nás zachrání před globálním oteplováním, pak propagandou indoktrinované masy takovou agendu podpoří.
Ať už je cílem jednoduše ekonomický mikromanagement nebo nucená likvidace výroby, výsledkem by bylo více moci pro internacionalisty a méně svobody a prosperity pro všechny ostatní.
Mohou to překrucovat, jak chtějí, ale když elity volají po „finančním šoku“, ve skutečnosti volají po dramatickém přiškrcení systému, aby již nemohl udržet stávající populaci.
Když volají po globálním zdanění a tributech ve jménu „rovnosti“, nesnaží se, aby všichni byli stejně bohatí, chtějí, aby všichni byli stejně chudí (viz Agenda 2030, podle níž se má srovnat životní úroveň zemí rozvinutých a rozvojových, ale již není jasné jakým směrem).
A když volají po centralizovaném dohledu nad národy v zájmu záchrany planety, tak to, co opravdu chtějí, je globální vládnutí.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Globalisté navrhují „finanční šok“ a kontrolu klimatu, aby zahájili svůj velký reset se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden