Izrael zavádí první klimatický lockdown: Turistika je kvůli horku zakázána
RSS

Izrael zavádí první klimatický lockdown: Turistika je kvůli horku zakázána


Klimatické lockdowny mohou mít různé podoby. Můžete být uzavřeni ve svém 15minutovém městě, protože se příliš zvýšila produkce CO2 nebo mohou být uzavřeny některé přírodní lokality – třeba z důvodu horka.
Příčina k omezení pohybu se vždy najde, jak vidíme nově na příkladu Izraele. Přitom teploty, které tam nyní panují, nejsou pro toto roční období nijak neobvyklé. Ale stačí strašení médií a člověk jim nakonec uvěří víc než svým vlastním smyslům…
V Izraeli byla nyní uzavřena velká oblast národních parků. Občané tam nyní nemohou chodit na túry několik dní – s odůvodněním, že je to kvůli horku. Je zřejmé, že opatření bylo dokonce uloženo bez jakéhokoli právního základu.
Občanský novinář za tím cítí jiné motivy – jmenovitě záměrné prosazování globalistické agendy.
Pokud to úřady uznají za vhodné, mohou omezit svobodu pohybu lidí, jak se jim zamane: logika nevýslovných covidových lockdownů – Izrael jich zavedl pět – se opakuje.
Pod dojmem letní vlny veder, která se zveličila do důsledků údajné „globální klimatické krize“, opět propuká totalitní duch. Postižena je celá židovská vysočina, oblast kolem Mrtvého moře a řeky na severu země.
Zákaz turistiky byl uložen národním úřadem pro přírodu a parky. Ten byl kdysi založen za účelem ochrany národních parků, ale ve skutečnosti nemá formální právo uzavírat místní rekreační oblasti.
A teploty v Izraeli nevypadají jako skutečně epochální vlna veder -ať už v Jeruzalémě nebo Tel Avivu: S hodnotami mezi 30 a 35 stupni dosahuje teploměr teploty, která je pro tuto roční dobu v regionu typická.
Izraelský občanský novinář,  jehož otec zmapoval mnoho turistických stezek v této oblasti, to nechce nechat jen tak být a nyní se snaží probudit veřejnost.
Na Twitteru píše : „Nepotřebuji, aby mi někdo říkal, kterou část přírody mohu projít ‚kvůli počasí‘ a kterou nemůžu. To platí zejména pro agenturu, která je podřízena ministerstvu, které sleduje agendu WEF/OSN.“
Mediální konformita mu naopak připomíná covidovou propagandu, kterou připisuje tomu, že globalisté měli prsty i v globální koordinaci opatření.
Tvrzení o ochraně před horkem považuje za obzvláště absurdní: „Na základě tohoto mylného předpokladu by měla vláda například zakázat beduínům opouštět své stany, protože v poušti je příliš horko.“
Ve skutečnosti ani běžné tvrzení o „tepelných záznamech“ není pravdivé, zejména proto, že údaje jsou stěží srovnatelné, protože většina izraelských meteorologických stanic v průběhu desetiletí změnila svou polohu.
V každém případě současné teploty do maxima 35 stupňů nejsou srovnatelné s extrémními hodnotami z roku 1970 (45,6 stupňů) nebo 1998 (43,7 stupňů). Jedná se tedy téměř o „klimatický podvod“.
Skutečnost, že jsou zaznamenávány stále vyšší teploty, podle něj nemusí být nutně důsledkem změny klimatu. Místo toho vláda v některých letech vykácí stovky tisíc stromů, což způsobí, že se města zahřejí.
Občanský novinář předkládá jako ospravedlnění dvě teze: Buď to přímo slouží k podpoře tvrzení, že údajná „klimatická krize“ je skutečná. Nebo již budují plně propojená a monitorovaná 5G chytrá města budoucnosti podle modelu WEF.
A až budou chytrá a 15minutová města realitou, venkovská oblast se stane pro většinu lidí nedostupnou, zejména z důvodů plánovaných klimatických lockdownů při současném uzavření lidí v těchto městech…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Izrael zavádí první klimatický lockdown: Turistika je kvůli horku zakázána se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden