Švédsko: V reakci na pálení Koránu bude dnes před izraelským velvyslanectvím spálena Tóra a Bible
RSS

Švédsko: V reakci na pálení Koránu bude dnes před izraelským velvyslanectvím spálena Tóra a Bible


Po nedávném pálení Koránu před největší stockholmskou mešitou došlo po celém islámském světě k velkým nepokojům a mimo jiné i k výzvám k teroristickým útokům na území Švédska.
Záhy se začali ozývat i tamní muslimové s tím, že hodlají vyzkoušet jak snáší svobodu slova ostatní náboženství. Má se jednat o veřejnou produkci, počítá se tedy i s účastí publika (pravděpodobně muslimského).
30letý muž dostal od policie zelenou, aby v sobotu odpoledne spálil Tóru a Bibli před izraelským velvyslanectvím. Světový židovský kongres a Izrael tuto akci odsuzují.
Muž ve své žádosti vysvětlil, že jeho manifestace je „reakcí na spálení svatého Koránu před stockholmskou mešitou“ na konci června.
Švédský policejní úřad se rozhodl schválit veřejné shromáždění, které se uskuteční v sobotu mezi 13. a 14, hodinou před izraelským velvyslanectvím ve Stockholmu.
Policie před incidentem posílila své zdroje.
Světový židovský kongres sobotní akci předem odsoudil.
„Tento provokativní a nenávistný čin nemá v občanské společnosti místo a my se připojujeme ke Švédské ústřední radě Židů v jeho odsouzení,“ uvedl předseda Ronald S. Lauder v tiskové zprávě.
Izraelský prezident Isaac Herzog a ministr zahraničí Eli Cohen také odsoudili plány.
Židovská ústřední rada Švédska píše ve svém prohlášení:
„Se zděšením a smutkem jsme přijali zprávu o schválení spálení Tóry ve Stockholmu policií v sobotu 15. července. Tóra je naším nejposvátnějším pokladem s morálními kodexy a etikou, které změnily svět, ve kterém žijeme. Naše tragické evropské dějiny spojují pálení židovských knih s pogromy, vyhnáním, inkvizicí a holocaustem.“
Budou-li z akce dostupná videa, v aktualizaci je zde později zveřejním…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 6 Průměrně: 5 ]







Článek Švédsko: V reakci na pálení Koránu bude dnes před izraelským velvyslanectvím spálena Tóra a Bible se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden