Mistrovství světa v para atletice: Bronz v běhu na 400m v ženské kategorii získal biologický muž
RSS

Mistrovství světa v para atletice: Bronz v běhu na 400m v ženské kategorii získal biologický muž


Atletika sice údajně nepřipouští biologické muže v mezinárodních soutěžích, ale podle všeho to není tak úplně pravda. Pokud totiž daný jedinec ukáže, že má patřičnou hladinu hormonů, může soutěžit se ženami.
Ital, který se umístil na bronzové příčce v běhu žen na 400 m, by v mužské kategorii neměl sebemenší šanci, v ženské však stále využívá výhody biologicky dané tělesné konstituce, která ho značně zvýhodňuje.
I přesto se však našly dvě biologické ženy, které byly schopny ho porazit…
49letý muž, který předstíral, že je žena (transgender), převzal ve čtvrtek bronzovou medaili v závodě na 400 metrů na mistrovství světa v Paříži.
Valentina Petrillo začal „přecházet“ na „ženu“ v roce 2019 a nyní je mistrem světa.
„Respektuji a dodržuji pravidla MOV a Světové atletiky, dělám testy,“ řekl Petrillo BBC v roce 2021. „Nemám pocit, že bych někomu něco kradl.“
Na základě jeho výsledku je patrné, že kdyby soutěžil v mužské kategorii, skončil by na 14. místě.
Bronzová medaile je devátou medailí Valentina Petrilla v ženských disciplínách.
Petrillo dokončil závod v čase 58.24, sekundy za Omarou Durandovou z Kuby (52.82) a Alejandrou Perez Lopez z Venezuely (57.88).
Petrillo, 49, běhá v kategorii pro zrakově postižené poté, co mu byla ve 14 letech diagnostikována Stargardtova choroba, což vedlo ke ztrátě zraku.
Dříve Petrillo soutěžil v mužských kategoriích, než se v roce 2017 rozhodl prohlásit za ženu a započít hormonální terapii…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Mistrovství světa v para atletice: Bronz v běhu na 400m v ženské kategorii získal biologický muž se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden